01.07.2016
(HoH)

Pardubáci si zahrají mistrovství světa v hokejbalu juniorů

PARDUBICE — Další důvod navíc mají pardubičtí hokejoví fanoušci držet palce českým juniorům na blížícím se mistrovství světa juniorů v hokejbalu této věkové kategorie. Do anglického Sheffieldu odcestuje také trojice hokejistů Dynama – Dominik Kubišta, Dominik Mikulčák a Matěj Štefka. V reprezentaci do šestnácti let bude české barvy hájit Jiří Bucek.

Pardubičtí mladíci se probojovali do konečné nominace po náročném třídenním soustředění závěrem v Kladně, nyní je čeká měření s těmi nejlepšími od 6. do 12. července 2016. Na světovém šampionátu bude hned několik adeptů na titul, mezi něž rozhodně patří obhájce mistrovského titulu ze Slovenska a silní zámořští hokejbalisté z Kanady a Spojených států amerických. Proti těmto oponentům tak podle všeho bude nesmírně důležitá fyzická připravenost a přesilovky. Sestavu českého juniorského výběru tvoří tři obránci, osm obránců a třináct útočníků.

Nominovaným obráncem z řad hokejového Dynama je Dominik Mikulčák, který v minulé sezoně hrál Greater Metro Junior A Hockey League za Parry Sound Islanders. Ve 41 utkáních základní části vstřelil ofenzivní bek 10 branek a přidal dvakrát tolik nahrávek. V osmi zápasech play off se mohl pochlubit bilancí 1+10. Hokejbal hraje za tým SK Kometa Polička.

Útočník Dominik Kubišta je odchovancem pardubického hokeje, v minulém ročníku působil ve starším dorostu Dynama. Ve 48 utkáních vstřelil šest branek a na dalších pět nahrál. S dorostem HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice postoupil do finále play off staršího dorostu, ve kterém nestačil na Dobřany.

Třetím členem pardubické minikolonie je Matěj Štefka, jenž do Dynama přišel před minulou sezonou ze Žďáru nad Sázavou, a v Sheffieldu bude asistentem kapitána. Ve 49 zápasech se trefil čtrnáctkrát, na stejný počet branek přihrál svým spoluhráčům. I on je komeťákem z Poličky, kde ve dvou dorosteneckých utkáních zaznamenal šest bodů (4+2).

Do Sheffieldu se vydá také Jiří Bucek s kategorií do šestnácti let. S týmem HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice letos získal titul českého mistra v kategorii mladšího dorostu, v Dynamu nakoukl do staršího (5 utkání – 1+2). Za mladší nastřílel 23 branek ve 38 zápasech, navíc přidal ještě 24 asistencí.