23.06.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Sakra, musíme hrát dobře, ví Petr Hubáček

PARDUBICE — Začátkem tohoto týdne se k týmu Dynama připojil Petr Hubáček. Zkušený útočník strávil posledních pět let ve Finsku, v Jyväskylä získal mistrovský titul, může se pochlubit titulem mistrem světa. Nyní se vrátil do české nejvyšší soutěže, Dynamu chce dle svých slov pomoci houževnatostí, odhodláním a pracovitostí.

„Zhruba před měsícem jsem sem přijel si sednout s generálním manažerem Pavlem Rohlíkem a hlavním trenérem Peterem Draisaitlem. Popovídali jsme si o klubu a kam chce směřovat. Za panem Draisaitlem je patrná solidní práce, má za sebou úspěchy, to mě oslovilo. Velmi důležitý pro mé rozhodování byl rozhovor s Pavlem Rohlíkem. Buďme upřímní: od titulu v roce 2012 měly Pardubice horší sezony. Vloni v play out zachránily ročník na poslední chvíli. Mluvil jsem o tom i s Petrem Čáslavou… Chuť a odhodlání všechno zlomit a otočit tady je, cítím to ze všech stran. Generální manažer staví nový tým, vyměnil i některé lidi v managementu a po schůdkách chce celé Dynamo jít nahoru. V součtu dvouhodinový rozhovor se všemi na mě zapůsobil velmi dobře. Z Brna to navíc není daleko, Pardubice jsou velmi pěkné město, klub je tradiční. Stále mají zvuk. Všechno jsem si sesumíroval a vyšly mi z toho nejlépe,“ říká v obsáhlém videorozhovoru pardubický útočník.

První dojmy z nového angažmá má pozitivní, samozřejmě vyhlíží novou sezonu. „Moc se mi líbí stadion, pamatuji si ten starý před rekonstrukcí v roce 2001, máme tady super zázemí, tribuny jsou blízko ledu, paráda. Teď jen aby se nám dařilo, abychom cítili pozitivní energii od lidí a ti nás tlačili za výhrami. Aby to nebylo, že hrajeme kulové a každý bude zaražený a zamlklý. Sakra, musíme hrát dobře!“ jasně vzkazuje v rozhovoru pro klubový YouTube kanál.