08.06.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Brzy na to vlétneme, vyhlíží led obránce Martin Rýgl

PARDUBICE — Dynamo lovilo nové hráče v Mladé Boleslavi, na východ Čech přišel před začátkem letní přípravy obránce Martin Rýgl. V obsáhlém rozhovoru si pochvaluje prostředí… „Hned po sezoně jsme měli dovolenou a řešil jsem své další angažmá. S agentem jsme začali mluvit s Pardubicemi, jejich nabídka mě oslovila. Klub má velikou tradici, jsem rád, že tu mohu být,“ říká třicetiletý bek.

Liberecký rodák přišel do Pardubic z Mladé Boleslavi, kde dohrával uplynulou sezonu. „Mohu srovnávat a vím, že Pardubice jsou hokejové město. Pamatuji si, že většinou po příjezdu na zápas, než jsme se tady rozkoukali, tak jsme slyšeli ‚Dynamo, Dynamo‘ a kolikrát jsme prohrávali 0:2. Tady jsou fantastičtí fanoušci, kteří dokázali vyprodat poslední zápas play out, toho je třeba využívat,“ tvrdí Martin Rýgl.

V naší nejvyšší soutěži odehrál dohromady 402 utkání, v nich vstřelil 20 branek a na dalších 64 přihrál. „Dříve jsem býval ofenzivnější bek, v poslední sezoně v Mladé Boleslavi jsem hrál spíše dozadu. Uvidíme, kterou roli mi trenéři přidělí, vždy mi jde o úspěch týmu. Jsem tu od toho, abych plnil úkoly. Parta v Pardubicích je výborná, aklimatizace proběhla bez problémů,“ usmívá se.

„V půlce července jdeme na led, vlétneme na to a začne sezona. Jsem si vědomý i Ligy mistrů, která je zajímavým zpestřením sezony. Před ní hrajeme atraktivní turnaj v Hradci Králové i proti předním týmům KHL. Moc se těším!“ pokračuje pro klubový YouTube kanál.