09.05.2016
Jan Hrabal

Asistentem trenéra A týmu se stal Karel Beran

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice má jasno o složení trenérské dvojice A týmu pro novou sezonu. Asistentem Petera Draisaitla byl jmenován Karel Beran, který se již spolupodílel na vedení pondělního tréninku ve svém novém působišti.

„Nechtěli jsme nic uspěchat, náš výběr asistenta trenéra byl velmi pečlivý. V úzké spolupráci s Peterem Draisaitlem jsme se rozhodli oslovit s nabídkou Karla Berana. Jsem rád, že ji přijal, poté jsme se velmi rychle dohodli,“ řekl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

Karel Beran působil v Kometě Brno ve většině mládežnických kategoriích, poslední tři roky byl asistentem trenéra A týmu. „Je velmi pracovitým trenérem licence A, sleduje moderní trendy a neustále se zdokonaluje. Má zkušenosti z brněnského A týmu také z vedení juniorského mužstva, počítáme s tím, že bude také úzce sledovat tuto kategorii,“ doplnil Pavel Rohlík.

„Spolupráce s Dynamem vznikla za poslední týden během dvou třech dní. Oslovil mě generální manažer Pardubic pan Rohlík, sedl jsem i s trenérem Peterem Draisaitlem, pohovořili jsme o hokeji a na základě toho jsme se dohodli,“ řekl nový asistent trenéra Karel Beran ke svému novému angažmá.

Karel Beran se hned v pondělí zapojil do spoluvedení tréninků. „Mé první dojmy jsou skvělé! Všichni mě přivítali perfektně. Věřím, že to bude klapat. Rozhodne se samozřejmě na ledě, zda budeme úspěšní,“ doplnil.

Karel Beran

Třiačtyřicetiletý Karel Beran se narodil 16. července 1972 v Brně, od žáků až do 27 let působil jen v Kometě, se kterou si v sezoně 1995/1996 zahrál českou extraligu. Svůj talent prodával také na mistrovství Evropy do 18 let, kde si zahrál v roce 1990. Z Komety se vysoký obránce vydal ještě do Německa, kde hájil barvy týmů z Regensburgu a Crimmitschau.

Po ukončení aktivní hráčské kariéry působil dva roky po boku Pavla Pazourka na lavičce juniorky Komety, se kterou v roce 2012 získal titul vicemistra. O rok později se postavil v roli asistenta na střídačku prvního mužstva brněnského klubu, kde působil tři roky. Začátkem května 2016 se přesunul do Pardubic, v Dynamu se stal asistentem trenéra A mužstva.