02.05.2016
Jan Hrabal

Dynamo začalo trénovat se třemi novými hráči

PARDUBICE — Již v toto pondělí začala ostrá letní příprava na novou sezonu. Kádr Dynama vyztuží obránce Martin Rýgl a útočníci Michal Bárta a Tomáš Klimenta. Všichni tři přichází na východ Čech z Mladé Boleslavi.

„Ve spolupráci s trenérem Peterem Draisaitlem hledáme vhodné typy hráčů do našeho týmu, abychom jej posílili. Současná podoba kádru není konečná,” ubezpečil Pavel Rohlík, který v předchozích letech z funkce sportovního ředitele mládeže pozvedl tento úsek a od října loňského roku je generálním manažerem klubu.

Pardubice získaly do svých řad obránce Martina Rýgla. Devětadvacetiletý obránce pochází ze severu Čech, minulou sezonu dokončil v Mladé Boleslavi, které pomohl postoupit do semifinále, v naší nejvyšší soutěži odehrál dohromady 402 utkání. „Hlavní trenér Peter Draisaitl projevil o Martina velký zájem, na základě získaných referencí jsme vstoupili do jednání a jsme rádi, že jsme jej získali,“ uvedl generální manažer klubu.

Ze středočeského klubu přichází do týmu Dynama také útočník Michal Bárta. „Byl jsem se na něj několikrát podívat, v dresu Mladé Boleslavi podával kvalitní výkony. Jedná se o bruslařsky velmi dobře vybaveného hráče. Jsme rádi, že jej máme v našem týmu,“ uvedl Pavel Rohlík.

Dynamo získalo také kapitána úspěšného mladoboleslavského týmu Tomáše Klimentu. Pracovité křídlo dovedlo Bruslařský klub poprvé v historii do semifinále. „I jeho jsem sledoval delší dobu. On je přesně typem hráčem, kterého jsme hledali. V předminulé sezoně získal 45 kanadských bodů, v té minulé táhnul Mladou Boleslav,“ řekl k jeho příchodu generální manažer Pardubic.

Z hráčů, kteří po většinu minulé sezony působili v Dynamu, nemají uzavřené kontrakty od 1. května obránci Blaž Gregorc, Michal Šeda a Martin Štajnoch, z útočníků pak Tomáš Marcinko, Jaroslav Moučka, Jakub Orsava, Patrik Poulíček, Tyler Redenbach a Jan Starý.

„S některými hráči stále jednáme o pokračování vzájemné spolupráce. Veškeré kroky směřované ke skládání kádru pro novou sezonu vedeme v úzké spolupráci s hlavním trenérem,“ konstatoval Pavel Rohlík.

Jeho slova potvrzuje i Peter Draisaitl: „Tvorba kádru je náročná práce. Není to tak, že přijde každý, na koho si ukážeme. S generálním manažerem Pavlem Rohlíkem denně sedíme a hovoříme o tom, kdo by mohl být tím pravým na jednotlivé posty.“

Cíl klubu je jednoznačný: „Společně chceme, aby byl tým dobře poskládaný – myslím tím věkově, kvalitativně… Chceme nabídnout fanouškům hokejový tým, se kterým se ztotožní a budou se na něj rádi dívat,“ nechal se slyšet.

Záměrem je jít do přípravného období s pěti formacemi. „Jedním z důležitých parametrů je zvýšení konkurence,“ doplnil pardubický kouč. Do letní přípravy zařadil i talentované juniory, již dva týdny s A týmem vyjma hráčů, kteří ji v minulé sezoně nastoupili v nejvyšší soutěži, pracují obránce Josef Horyna a útočník Denis Kusý.

Současná podoba hráčského kádru není konečná. „Chceme tým posílit, s některými hráči jsem v jednáních výrazně pokročili. Jakmile vzájemnou spolupráci stvrdíme podpisem, budeme rádi informovat,“ uzavřel Pavel Rohlík.