21.03.2016
Jan Hrabal

Pavel Rohlík: Vysoká prohra mě mrzí hlavně kvůli fanouškům

LITVÍNOV — Porážku 1:6 si v pátém utkání skupiny play out připsali hokejisté Dynama Pardubice. Východočeši odehráli v Litvínově špatný zápas, na třináctou Vervu tak mají náskok jediného bodu. „Takhle jsem si náš boj o vyhnutí baráži rozhodně nepředstavoval, náš výkon v tomto utkání je pro mě obrovským zklamáním,“ řekl generální manažer Pavel Rohlík.

Pardubičtí hokejisté inkasovali dvě branky v úvodní pětiminutovce, Litvínov poté kontroloval zápas a bez větších obtíží jej dovedl do vítězného konce. „Tato porážka mě mrzí také hlavně kvůli našim skvělým fanouškům. Na poslední domácí duel jsme měli plný dům, devět tisíc lidí vytvořilo v utkání s Vítkovicemi výbornou atmosféru, do Litvínova přijely dva plné autobusy a několik aut, náš sektor byl zcela zaplněný. Všichni naši příznivci si zaslouží obrovské poděkování ze strany klubu,“ nechal se slyšet jeho šéf.

Pavel Rohlík ihned po utkání zavítal mezi fanoušky Dynama. „Šel jsem na parkoviště ke vchodu, odkud vycházeli naši fanoušci. Chtěl jsem si s nimi popovídat, byli stejně jako já velmi naštvaní, naprosto jim rozumím. Zhruba dvacet minut jsme velmi otevřeně debatovali o naší situaci,“ řekl Pavel Rohlík.

„Některé otázky nebyly příjemné, ale to je v našem postavení zcela pochopitelné. Všem nám záleží na tom, abychom se zachránili. Naši příznivci byli na náš výkon v Litvínově oprávněně rozzlobeni. Několikrát jsem fanouškům během debaty poděkoval za ohromnou přízeň. I když jsme v Litvínově prohrávali vysokým rozdílem, nepřestávali fandit, všichni si musíme takové podpory vážit. Hrajeme o dvanácté místo, lidé posílají vzkazy, chodí na náš stadion aktivně fandit, jezdí i ven dvě stě kilometrů daleko,“ pokračoval.

„I když jsme v této sezoně fanouškům příliš radosti nerozdali, dovoluji si je požádat, aby přišli naše Dynamo v pátek podpořit,“ doplnil generální manažer pardubického hokejového klubu.