12.3.2016
Robert Novotný

Junioři v play off končí, Vítkovicím doma podlehli 1:2

Pardubičtí junioři končí v play off extraligy juniorů už po třech osmifinálových zápasech. Po dvou prohrách ve Vítkovicích měli nůž na krku a na domácím ledě bohužel prohráli těsně 1:2. Gólový účet utkání otevřel v osmnácté minutě Kamil Wróbel a zanedlouho poté poslal Vítkovice do dvoubrankového vedení Vlastimil Malina. V jednatřicáté minutě ještě vrátil Dynamo do hry Václav Beran, další branku jsme však v tomto utkání už neviděli.

DHL extraliga juniorů, OF3, sobota 12.3.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Vítkovice

1:2
0:1, 1:1, 0:0
Branky a nahrávky: 30:20 Beran (Kusý) - 17:36 Wróbel, 20:40 Malina (Kafka, Adamík). Rozhodčí: Doležal - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 7:9, navíc Voženílek (Dynamo Pardubice) osobní trest do konce utkání a Kurovský (Vítkovice Steel) 10 minut osobní trest. Využití: 1:1. Diváci: 112. Střely na branku: 30:34. Průběh utkání: 0:2, 1:2. Stav série: 0:3.
Dynamo Pardubice: Červený – Beran, Faltys, Horyna, Nedbal, Procházka, Šklíba – Barkóci, Benýšek, Dušek, Hoskovec, Krajňák, Kusý, Martinec, Panna, Pipek, Rohlík, Velinský, Voženílek.
Vítkovice: Šimeček – Adamík, Ďurkáč, Gabrhelík, Charvát, Puzič, Rudl, Štěpánek – Gřeš, Hartmann, Kafka, Kmošek, Kurovský, Malina, Ollender, Spratek, Wróbel, Žiak.

Komentář

V první třetině začali aktivněji domácí, Kusý dostal puk přesně tam, kam potřeboval, ale brankář Vítkovic Kamil Šimeček jej vynuloval perfektním zákrokem. Další výraznější šancí se mohli fanoušci pokochat až v sedmnácté minutě, kdy po střele Kurovského a zákroku pardubického gólmana Patrika Červeného zůstal puk v brankovišti. Vše ovšem dokázali vyřešit domácí obránci.

Pardubická defenzíva však zanedlouho nevěnovala dostatek pozornosti Kamilu Wróbelovi, ten si vzal kotouč v rohu kluziště, s obráncem na zádech obkroužil branku a puk poslal přesně k tyči - 0:1.

Pardubičtí junioři přiložili po inkasované brance pod kotel, ale kýžený gól ne a ne přijít. V akci 2 na 1 posunul David Voženílek puk na Miroslava Rohlíka, jenž rozezvučel tyč hostující brány. O necelou minutu později ukázal vítkovické obraně záda Denis Kusý, toho však senzačním zákrokem vleže vychytal Šimeček.

Skvělé nasazení ze závěru prvního dějství však nedokázali pardubičtí junioři přenést do druhé třetiny. Naopak, hned po čtyřiceti vteřinách hry inkasoval Červený podruhé. Pardubický brankář vykopl puk po střele Dominika Kafky pouze na hůl Vlastimila Maliny a ten jej bez větších potíží dorazil do domácí brány - 0:2.

V sedmadvacáté minutě unikl pardubické obraně Tomáš Greš, Červený si však s jeho bekhendovým pokusem dokázal poradit. Před střídačkou Dynama poté na začátku třicáté minuty vznikla hromadná strkanice, po níž byli na dvě minuty za hrubost vyloučeni hned čtyři hráči - dva z každého týmu.

O necelou minutu a půl později se podařilo pardubickým juniorům snížit na rozdíl jediné branky. Šimeček měl zakrytý výhled a toho využil Václav Beran, který střelou od modré čáry poslal puk přímo mezi betony hostujícího gólmana - 1:2.

Ve zbytku třetiny sváděli hokejisté obou týmů spíše verbální, než sportovní souboje. V čase 33:33 neudržel emoce na uzdě David Voženílek, jehož hlavní rozhodčí poslal za nesportovní chování svléknout. Netrvalo dlouho a osobní trest byl udělen i hráči hostujícího celku. Daniel Kurovský až moc emotivně vylíčil hlavnímu sudímu předchozí souboj, a tak vyfasoval desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.

Ve třetí třetině vítkovičtí hokejisté nikam nespěchali, snažili se být na kotouči, a tak dlouho nebyla k vidění žádná výraznější šance. Diváky probudil až v osmačtyřicáté minutě smolař dne Denis Kusý, jenž ze samostatného úniku trefil pouze rameno brankáře Kamila Šimečka.

Další velkou šanci na vyrovnání měli pardubičtí mládežníci v pětapadesáté minutě, kdy do střílené nahrávky Velinského vložil hůl Ondřej Panna, hostující brankář však předvedl pro svůj tým veledůležitý poziční zákrok.

Dynamo to v závěru zkoušelo v šesti, avšak další branka už k vidění bohužel nebyla. Pardubičtí junioři se tedy s play off loučí už v osmifinále.

Zápasy v sezóně

14. kolo, 17. 10. 2015
VIT - PCE
2:5
44. kolo, 27. 2. 2016
PCE - VIT
2:5
OF1, 8. 3. 2016
VIT - PCE
4:1
OF2, 9. 3. 2016
VIT - PCE
4:1
OF3, 12. 3. 2016
PCE - VIT
1:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube