18.02.2016
(HoH)

Fanoušek, který vnikl k trestoměřičům, dostal pokutu

PARDUBICE — Velmi vzrušené chvíle nabídl středeční duel Dynama Pardubice se Zlínem. Bohužel ve 49. minutě jeden z fanoušků vnikl na trestnou lavici poté, co útočník Jakub Orsava obdržel desetiminutový trest.

„Není pravdou, že mě fanoušek napadl, jak jsem si dnes přečetl na internetu. Přes mě se snažil dostat k rozhodčím a vynadat jim. Celá situace se seběhla velmi rychle, fanoušek byl během několika vteřin odveden,“ okomentoval tento moment ze svého pohledu útočník Jakub Orsava.

Klub si váží všech fanoušků, kteří jej podporují v době, kdy se mu příliš sportovně nedaří. Zcela chápe, že některé výroky rozhodčích nebo jiné chvíle vzbuzují silné emoce. Vhozené předměty na ledovou plochu během utkání nebo dokonce pokusy o vniknutí na trestnou lavici nemají vliv na rozhodování arbitrů a naopak vždy poškodí celý klub.

Strážníci Městské policie Pardubice fanouška, který vnikl do nepovoleného prostoru, zadrželi a udělili mu na místě pořádkovou pokutu. Klubu je známa jeho totožnost v případě, že obdrží finanční postih za tuto situaci, kterou rozhodčí okomentovali v zápise o utkání, aby ji po něm mohl vymáhat.