18.02.2016
Jan Hrabal

Našemu výkonu chyběla konzistence, litoval Tomáš Marcinko

PARDUBICE — První zápas po reprezentační přestávce se hokejistům Pardubic nepovedl, v Tipsport areně nestačili na Zlín, podlehli mu 1:2. Východočeši v utkání vedli, v závěrečném dějství ale tým PSG duel otočil. Při hře bez brankáře měl zajímavou šanci Tomáš Marcinko, ale v náročném postavení se mu nedařilo zakončit dle představ.

„Nevím přesně, jak to bylo. Puk byl ve vzduchu, bohužel jsem ho ale netrefil. Byla to těžší situace. Škoda, že to nevyšlo, byla to těžší situace. Snažili jsme se všechno házet do brány, nepadlo to tam,“ okomentoval moment v samotném závěru střetnutí.

Přitom nástup do zápasu se Pardubicím povedl. Východočeši byli v úvodním dějství aktivnější, zaslouženě se v 15. minutě ujali vedení po trefě Michala Šedy. „Tak, jak jsme hráli první třetinu, to by mělo vypadat celý zápas. Druhá třetina už byla horší – Zlín byl aktivnější, sice ne tak jako my v první třetině, ale ve třetí zlomil zápas ve svůj prospěch. Ze šancí, které jsme měli v první třetině, jsme měli dát více gólů. To se nám posléze vymstilo,“ nechal se slyšet pardubický útočník.

Východočeské šance na postup do předkola play off po včerejší prohře se Zlínem výrazně poklesly, a to i z důvodu že Kometa Brno doma porazila Mountfield HK. Ztráta na desítku je nyní osmibodová…

„Věříme, ale díváme se hlavně sami na sebe. Musíme se pokusit získat co nejvíc bodů ze zbývajících zápasů. Po dvaapadesátém kole uvidíme, jak to dopadne. Samozřejmě, že každý jedním okem sleduje soupeře, ale i kdyby Brno prohrálo, my bychom stejně nebyli spokojení, protože jsme prohráli. To nás štve nejvíce. Musíme se soustředit na sebe,“ konstatoval Tomáš Marcinko.

Pardubičtí hokejisté prohráli druhý domácí zápas se Zlínem v této sezoně. „Nás mrzí neproměňování šancí. Zlín hrál svůj klasický hokej, proměňoval šance a nakonec zlomil zápas ve svůj prospěch. Nesmíme se moc dívat na soupeře, nás musí zajímat hlavně náš výkon,“ zdůraznil.

„Konzistence výkonů nám chybí. A přesvědčujeme se o tom celou sezonu. Když hrajeme těch šedesát minut, tak je výsledek vždy v náš prospěch. Ve středu jsme hráli možná třicet minut, nebo kolik. Po první třetině už to nebylo takové, jaké by to mělo být,“ doplnil Tomáš Marcinko.