23.01.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Neuznávám zbavování se puků, řekl Peter Draisaitl

BRNO — Vítěznou premiéru prožil na střídačce Pardubic kouč Peter Draisaitl. Spolu s Richardem Králem dovedl Dynamo k výhře 3:2 v jihomoravské metropoli. Východočeši vedli v Brně 3:0, ač ve třetí třetině dvakrát inkasovali, tříbodový stav udrželi.

„Po tom týdnu a všech nových informacích, které jsme hráčům předali, jsme to zvládli dobře. Bylo jasně vidět, kdy jsme byli konkurenceschopní a kdy ne. Pokud jsme hráli aktivně a dokázali si vytvořit místo s pukem, tak jsme vypadali dobře. Když jsme couvali a byli nejistí, měli jsme veliké problémy. Tohle si ještě probereme,“ řekl po skončení utkání Peter Draisaitl.

Pardubice poslal do vedení již v první minutě Jakub Orsava, jeho gólová střela se zastavila o brankovou síť v čase 0:20. „Upřímně řečeno a to myslím vážně: brzké góly nemám rád. Zažil jsem takové zápasy a pak šlo všechno do kýblu. Ale v situaci Dynama hráčům udělal dobře,“ poznamenal šéf pardubické střídačky.

Ve třetí třetině po dvou inkasovaných gólech v půlminutovém rozmezí si vzal oddechový čas. Kometa měl po něm ještě pár dobrých střídání, závěr zápasu ale Dynamo sehrálo velmi dobře.

„Neuznávám a nerad vidím, když se někdo zbavuje puku. Hráčům jsem během oddechovém času toto opakoval, ať hrají dál. My jsme si něco připravili na zápas a já to chtěl vidět na ledě po celých šedesát minut. Občas se stane, že dostanete dva góly ze dvou střel, ale konec jsme podle mě zvládli dobře,“ konstatoval pardubický kouč pro klubový YouTube kanál.

Svou domácí premiéru prožije Peter Draisaitl v nedělním duelu od 17.20 hodin proti Mountfieldu HK, kde ještě na podzim působil. „Upřímně na nedělní derby ještě nemyslím. Potřebuji si důkladně prohlédnout video z Brna, abych hráčům mohl dát potřebné informace, které jsou do budoucna nutné, protože se budeme muset ještě zlepšovat,“ řekl zhruba půl hodiny po výhře v DRFG Areně.