19.1.2016
Adam Joska

Starší dorostenci přestříleli Opavu

PARDUBICE — Pardubičtí do utkání nevstoupili dobře, když v první třetině dvarát prohrávali, ale nakonec i díky dvěma trefám v poslední minutě první periody otočili vývoj ve svůj prospěch. Ve zbytku zápasu už jasně panovali, přidali dalších šest branek a nakonec také rozdílem šesti gólů vyhráli.

NOEN extraliga staršího dorostu, 30. kolo, úterý 19.1.2016, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Opava

9:3
3:2, 2:0, 4:1
Branky a nahrávky: 11:25 Machala (Machač), 19:16 Matýs (Machač, Machala), 19:59 Leder (Martínek, Roubal), 22:31 Štefka (Bucek, Petrus), 28:58 Kubišta (Leder), 40:57 Machač (Matýs), 47:55 Mert (TS), 48:58 Bucek (Štefka), 58:39 Matýs (Machač, Machala) – 4:46 Langer (Blecha), 14:52 Skalka, 43:16 Řečinský (Hladoník). Rozhodčí: Barek – Řezníček, Škorpil. Vyloučení: 4:8. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 43:17. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2, 6:3, 9:3.
Dynamo Pardubice: Jánský – Trejbal, Žouželka, A. Leder, Mert, Boček, V. Leder – Machala, Matýs, Machač – Martínek, Roubal, Kubišta – Bucek, Petrus, Štefka.
Opava: Lamla – Kunc, Kupka, Lelek – Adamczyk, Bitomský, Blecha, Döhner, Hilšer, Hladoník, Langer, Pělucha, Řečinský, Skalka, Věntus.

Komentář

Přestože byla Opava jasným outsiderem, tak se po ubráněném oslabení v 5. minutě ujala vedení. Blecha našel zpoza branky v předbrankovém prostoru volného Svatopluka Langera, který následně zakončil přesně pod horní tyčku – 0:1.

Ve 12. minutě se Pardubice dočkaly vyrovnání, když si Machala parádní stahovačkou obehrál obránce a následně zakončil z mezikruží do levého horního rohu branky – 1:1.

Remízový stav nevydržel dlouho, o tři minuty později opět vedla Opava. Jan Skalka upláchl domácí obraně, zamířil přesně mezi betony Jánského a vrátil vedení zpět na stranu Slezanu – 1:2.

O druhé vyrovnání se postaral v poslední minutě první periody Ondřej Matýs, jenž dostal nadvakrát puk za záda gólmana Lamly – 2:2. Ještě dvě vteřiny před sirénou otočili Východočeši stav utkání ve svůj prospěch, když střelecký pokus Aleše Ledera od modré čáry proletěl až do branky – 3:2.

Dynamo pokračovalo ve své aktivitě i ve druhé dvacetiminutovce, po třech minutách hry se radoval Matěj Štefka, který si vybruslil s kotoučem z pravého kruhu blíže ke středu hřiště, odkud zamířil přesně ke vzdálenější tyčce – 4:2.

Chvíli poté, co skončila krátká přesilovka Opavy, domácí opět udeřili. Dominik Kubišta vypálil z levého kruhu pro vhazování a nemýlil se – 5:2.

Stejně jako do druhé třetiny vstoupily lépe Pardubice, tak i ve třetí se jim podařilo skórovat ihned v úvodu. Matýs poslal kotouč do předbrankového prostoru na Michala Machače, jenž ho uklidil přesně mezi tři tyče – 6:2.

Ve 44. minutě snížil na rozdíl tří branek Radek Řečinský, který nejprve neproměnil samostatný únik, poté své zaváhání ale napravil po přihrávce od Hladoníka a prosadil se v oslabení – 6:3.

O čtyři minuty později faulovat Döhner Jakuba Merta a bylo nařízeno trestné střílení. To Mert s přehledem proměnil, když si najel z pravé strany a následně zakončil přesně do levého horního rohu branky – 7:3.

Pardubická střelecká nadílka pokračovala ve 49. minutě, Jiří Bucek navýšil vedení domácícho celku střelou z otočky mezi kruhy – 8:3.

Gólový účet uzavřel minutu před koncem zápasu Ondřej Matýs, ten dorazil poskakující kotouč v brankovišti po zakončení Machače, který trefil pouze tyčku – 9:3.