19.01.2016
Jan Hrabal

VIDEO: Desítka by byla naším titulem, řekl Peter Draisaitl

PARDUBICE — V pondělí byl Peter Draisaitl jmenován novým hlavním trenérem, v úterý o půl deváté ráno se setkal s hráči A týmu Dynama a o hodinu a půl později vedl spolu s Richardem Králem trénink ve velké hale Tipsport areny.

„Nyní musíme pracovat s časem velmi pečlivě, protože ho máme velmi málo. Musíme se dívat na to, aby se tým stabilizoval a posunul malinko dál, dát mu strukturu. Nesmíme to ale přehánět, ať není informací přespříliš. Hlava musí zůstat čistá na hokej,“ řekl po své úvodní tréninkové jednotce padesátiletý kouč.

Peter Draisaitl nastoupil do aktuálně dvanáctého týmu Tipsport extraligy se sedmibodovou ztrátou na desáté místo. „O příchodu do Pardubic mě přesvědčily rozhovory s pány Šmidberským a Rohlíkem. Všichni si uvědomujeme, že jde o záchranu sezony, abychom hráli extraligu do budoucna. Zde jsme našli společnou řeč, rozhodl jsem se rychle, zda se budu nadále dívat na hokej z televize, nebo vstanu a půjdu do toho. Pokud bychom postoupili do desítky, tak pro nás by to byl zisk titulu,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.

PETER #DRAISAITL v akci, v 10.00 hodin začal vést trénink A týmu #DYNAMO.

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),