18.01.2016
Jan Hrabal

A tým Dynama Pardubice povede Peter Draisaitl

PARDUBICE — Vedení hokejového klubu Dynamo Pardubice provedlo v pondělí 18. ledna 2016 změnu ve složení realizačního týmu A mužstva. Hlavním trenérem se stal Peter Draisaitl, který s klubem podepsal víceletou smlouvu. Ve spolupráci s generálním manažerem si sestaví realizační tým, jehož členem bude Richard Král na pozici asistenta trenéra. Marek Zadina bude v klubu pokračovat v úseku mládeže v Akademii ČSLH.

„Náš tým na podzim převzali pardubičtí trenéři, kteří mají velkou perspektivu, a nadále s nimi počítáme. Nyní se nacházíme v těžké fázi sezony, a protože si uvědomujeme vážnost naší situace, sázíme na zkušeného trenéra, který vyznává naprosto profesionální přístup a totéž vyžaduje od hráčů. Stoprocentní disciplína je základem jeho práce, právě tyto atributy by nám měly pomoci zvrátit dosavadní vývoj sezony,“ uvedl generální manažer Pavel Rohlík. Nový hlavní trenér povede svůj tým již na úterním tréninku.

Padesátiletý kouč převezme pardubický celek na dvanácté pozici se sedmibodovou ztrátou na desáté místo a s minimálním náskokem na poslední dvě příčky. „Z jednání mám velmi dobrý pocit, bylo naším zájmem přivést k týmu zkušeného trenéra a Peter Draisaitl splňuje všechny předpoklady k tomu, aby nám pomohl,“ doplnil Pavel Rohlík.

„Pardubice mě oslovily a velmi se mi zamlouval způsob komunikace a pohovorů s pány Šmidberským a Rohlíkem. Vážím si možnosti pracovat pro Dynamo,“ uvedl nový hlavní trenér Pardubic Peter Draisaitl.

Nový hlavní kouč povede svůj tým na úterním dopoledním tréninku. „Čeká nás spousta práce, která bude velmi intenzivní a náročná pro nás všechny. Půjdeme krok za krokem. Hráči toho mají po psychické stránce až nad hlavu. V klidu to odpracujeme úkol za úkolem,“ prohlásil.

„Pardubice nemohou jít v tabulce níže. Zápasů je málo a bodů, které musíme získat, mnoho. Nebudeme si vykládat žádné pohádky. Víme, o co nám jde, že musíme zachránit sezonu,“ nechal se slyšet a doplnil: „Abych se přiznal, nedělní derby vůbec neřeším, tohle je moc daleko. Teď si chci připravit úterní trénink, dát všemu řád a rutinu.“

Peter Draisaitl je rodákem z moravské Karviné ale svoji aktivní hráčskou kariéru prožil v Německu. S Kolínem nad Rýnem tam v nejvyšší soutěži v sezoně 1994/1995 získal mistrovský titul. Bývalý útočník rovněž úspěšně reprezentoval. V dresu Německa startoval pravidelně na mistrovstvích světa i olympijských hrách. Po ukončení aktivní hráčské kariéry v Německu nastartoval také svoji trenérskou dráhu.

Ve druhé nejvyšší soutěži vedl Straubing, Regensburg a Ravensburg. V poslední sezoně pak vedl v německé nejvyšší soutěži Norimberk. V roce 2012 převzal českobudějovický HC Mountfield a v dalších dvou sezonách pokračoval v Hradci Králové, se kterým dokázal vždy postoupit přímo do čtvrtfinále play off.