22.12.2015
Jan Hrabal

Ofenzívu Dynama vyztuží Branislav Rapáč

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice získal do svých řad útočníka Branislava Rapáče. Slovenský forvard podepsal po dopoledním tréninku s vedením klubu smlouvu do konce letošní sezony s možnou opcí na příští dva extraligové ročníky. Dvaadvacetiletý útočník působil v této sezoně v Popradu, v letech 2008 až 2011 hrával v mládežnických týmech Třince.

Branislav Rapáč přijel do Pardubic v noci z pondělí na úterý, se svým novým týmem dopoledne absolvoval první tréninkovou jednotku. „Branislava přivádíme jako adekvátní náhradu za Jakuba Svobodu. Dlouhodobě jsme ho sledovali, náš skaut se na něj osobně jezdil dívat a poskytl úplné reference,“ uvedl generální manažer klubu Pavel Rohlík.

„Jedná se o důrazného útočníka s pravým držením hole. Umí hrát fyzicky a nátlakově zejména v předbrankovém prostoru, je silný ve hře u mantinelu. Přesně takový typ nám chyběl. Domluvili jsme se s ním na spolupráci do konce této sezony. Pokud se nám osvědčí, tak v případě naší spokojenosti můžeme uplatnit opci na další dva roky,“ doplnil šéf pardubického klubu.

Branislav Rapáč nastupoval ve slovenských mládežnických reprezentačních výběrech, startoval i na mistrovstvích světa do osmnácti a dvaceti letech. V letošní sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Popradu, ve 32 zápasech vstřelil 10 gólů a přidal 18 asistencí.

Branislav Rapáč

  • Post: útočník
  • Datum narození: 4. června 1993
  • Výška: 189 cm
  • Hmotnost: 84 kg
  • Držení hole: pravé