18.12.2015
Adam Joska

Starší dorostenci vstoupili do nadstavby výhrou nad Porubou

PARDUBICE — Vítězně rozehráli skupinu B starší dorostenci Dynama, mladí Východočeši zdolali malé hale Tipsport areny Porubu 4:3. Dvakrát se trefil Michal Pochobradský, gól vstřelili i Michal Machač a Ondřej Machala. Domácí tým si tříbodovým ziskem upevnil vedení v průběžné tabulce.

NOEN extraliga staršího dorostu, 29. kolo, pátek 18.12.2015, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Poruba

4:3
1:0, 2:1, 1:2
Branky a nahrávky: 18:39 Pochobradský (Matýs, Kubišta), 20:42 Machač (Trejbal, Matýs), 36:14 Pochobradský (Trejbal, Machala), 43:46 Machala (Trejbal, Štefka). Rozhodčí: Kratochvíl – Holeček, Tasch. Vyloučení: 8:8. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 80. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.
Dynamo Pardubice: Jánský – Trejbal, Matýs, Javůrek, Mert, Boček, Bureš – Machala, Štefka, Machač – Martínek, Roubal, Petrus – Kubišta, Pochobradský, Paliesek – Syrovec.
Poruba: Bayer – Bijota, Dobeš, Krása, Prepsl, Prokeš, Skokan – Dang, Havránek, Holub, Irgl, Klíma, Krupa, Malát, Plachý, Timura, Vondál, Vospálek, Žídek.

Komentář

Poruba vstoupila do utkání mírně aktivněji a dostala se také do první vážnější šance. V 5. minutě ale nedokázal potrestat chybu v rozehrávce Havránek, který včas nezamířil do odkryté části branky. O šest minut později se Machač vydal z trestné lavice ihned do útoku, poté nahrál do dobré střelecké pozice do mezikruží Kubištovi, jehož ránu Bayer zneškodnil. Minutu před první sirénou poslal Matýs kotouč do pravého kruhu na Pochobradského, jehož pokus skončil až za zády brankáře, čímž otevřel skóre utkání – 1:0.

Dynamo pokračovalo ve svém snažení ze závěru první třetiny a ve 21. minutě se mohli radovat s druhé přesné trefy, o kterou se zasloužil z hranici levého kruhu pro vhazování Michal Machač – 2:0.

Porubě se ale ve 25. minutě podařilo snížit na rozdíl jediného gólu, i přestože hrály Pardubice přesilovku. Rychlý protiútok zakončoval po přihrávce od Irgla na střed kluziště za bezmocného gólmana Dang, kotouč nakonec ještě usměrnil mezi tři tyče Lukáš Irgl – 2:1.

V polovině zápasu mohl vrátit dvoubrankové vedení Východočechům Kubišta, který jen sám na Bayera, na toho ale nevyzrál. Ve 37. minutě se to ale povedlo Michalu Pochobradskému, který využil ke skórování rychlý protiútok a překonal hostujícího brankáře již podruhé v utkání – 3:1.

I ve třetí periodě Pardubice pokračovaly ve své aktivitě, ve 44. minutě se usadily v útočné třetině, kde kombinovaly. Následně našel Trejbal přesnou křižnou přihrávkou před brankou osamoceného Ondřeje Machalu, který bekhendovým blafákem poslal kotouč nad betonem Bayera kotouč mezi tři tyče – 4:1.

Poruba se ani přes nepžíznivý vývoj zápasu nevzdala a po minutě od poslední inkasované branky dokázala snížit. Po Irglově střele se ke kotouči dostal v předbrankovém prostoru Marek Havránek, který ho uklidil do odkyrté části branky – 4:2.

V 50. minutě měli hosté štěstí, když se puk po Matýsově zakončení odrazil od horní tyčky mimo branku. O minutu později Poruba dokázala snížit na rozdíl jediné branky a opět se prosadila v oslabení. Po levé straně se vydal do útoku Lukáš Irgl, jenž nikým neatakovaný zamířil přesně pod ruku gólmana Jánského – 4:3.

Poruba zkusila ještě v závěru utkání po oddechovém času odvolat brankáře, jenže ani to ji k vyrovnání nepomohlo. Dynamo si tak upevnilo své vedení skupiny B a Poruba zůstala na desáté příčce.