17.12.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Hráči Dynama navštívili děti v Nemocnici Pardubice

PARDUBICE — Hokejisté Dynama Pardubice využili krátké reprezentační přestávky a ve středu odpoledne před další tréninkovou jednotkou navštívili děti v Nemocnici Pardubice. Hráči nepřišli s prázdnou, dětem donesli drobné dárečky a sladkosti, dále jim pak ukázali části své hokejové výstroje.

Když sedmnáctiletý Jakub ulehl na nemocniční lůžko jednotky intenzivní péče dětského oddělení, vůbec netušil, že už za pár minut za ním přijde zajímavá návštěva. Tedy nejen přímo za ním, ale vůbec za všemi dětmi hospitalizovanými v Pardubické nemocnici se tradičně v předvánočním období přišli podívat hokejisté extraligového Dynama Pardubice.

„Před hodinou jsem ještě nebyl ani v nemocnici a teď tady ležím a jsou tady hokejisté,“ překvapeně se usmíval Jakub, když se u jeho postele zničehonic objevili hráči Dynama. „Sám hraju florbal, ale pardubickým hokejistům fandím. Je perfektní, že jsou tady.“

Dynamo do Pardubické nemocnice vyslalo velkou početní sílu. Za malými i většími pacienty na dětské oddělení a oddělení dětské chirurgie dorazila jedna pětka v mezinárodním složení – slovinský olympionik Blaž Gregorc, slovenský reprezentant Tomáš Bokroš, dále pak čeští útočníci Jakub Svoboda, Jaroslav Moučka a Patrik Poulíček.

„Rádi jsme za dětmi přišli, bylo to velmi příjemné setkání. Kromě drobných dárečků jsme jim ukázali naši výstroj, se kterou si mohli chvíli pohrát. Snad jsme jim zpříjemnili čas v nemocnici, všem přejeme brzké uzdravení,“ řekl Blaž Gregorc po setkání.

Zástupci Dynama nepřišli s prázdnou. Kromě malých předvánočních dárků s sebou přinesli část ze své hokejové výstroje, s níž se prohánějí po extraligovém ledě. A tak si děti mohly na hlavu nasadit přilbu, navléknout si chránič loktů a rukavici nebo brankářskou vyrážečku a do ruky vzít hokejku.

„Snad si to děti užili, přinesli jsme jim části naší výstroje. Snad jsme je trochu příjemně rozptýlili, když tu musí být. Mohli se seznámit s ledním hokeji trochu jinak než na stadionu nebo z televize,“ uvedl Tomáš Bokroš.

„To nejdůležitější pro ně asi bylo, že jsme za nimi přišli. Musí být v nemocnici, nemohou být doma nebo venku, tak snad jsme jim udělali radost. Trošku jsme jim odlehčili čas, co tu tráví. Některé děti byly docela veselé a zvídavé, jiné spíše trochu zaražené. Bylo to s nimi moc fajn!“ nechal se slyšet útočník Jakub Svoboda.

Byť některé před nečekanou návštěvou trpěly lehkým ostychem, nakonec se na každém oddělení našli tací, kteří si i s pomocí hráčů vyzkoušeli hokejové pomůcky. A kdo nemohl na setkání s hokejisty na hernách, za tím se návštěva zastavila u jeho lůžka.

„Navštívili jsme několik dětí a jsme rádi, že jsme jim mohli takhle před Vánoci zpříjemnit pobyt v nemocnici. Bylo to super, snad si to děti užily a udělali jsme jim trochu radost,“ řekl odchovanec Jaroslav Moučka.

„Bylo pěkné navštívit děti, které nemohou trávit předvánoční čas s rodinami doma. Snad jsme jim alespoň trochu zpříjemnili pobyt v nemocnici naší krátkou návštěvou. Děti byly příjemně překvapené, všem nám to udělalo radost, rádi jsme přišli,“ prohlásil útočník Patrik Poulíček.

„Trávit předvánoční čas v nemocnici určitě není pro nikoho příjemné. Proto jsme moc rádi, že se hokejisté podobně jako v minulých letech přišli za dětmi podívat. Jejich návštěva jim určitě zpestřila hospitalizaci. Pardubickému hokejovému klubu velice děkujeme za obě oddělení,“ pronesla vrchní sestra dětského oddělení Alena Chovancová.

„Náš hokejový klub dlouhodobě spolupracuje s pardubickou nemocnicí. Tato naše návštěva nebyla ojedinělá, pracovníci klubu pravidelně chodí darovat krev na transfuzní oddělení. Vzájemné partnerství považuji za velmi důležité, jsme rádi, že alespoň takhle můžeme pomáhat,“ doplnil generální manažer klubu Pavel Rohlík.