19.11.2015
Jan Hrabal

FOTO a VIDEO: L. Nahodil a D. Tomášek v McDonald’s

PARDUBICE — McHappy Day se zúčastnili v pardubické restauraci McDonald’s na třídě Míru také hokejisté Dynama Lukáš Nahodil a David Tomášek. Oba útočníci podpořili akci „Pomocná ruka“, prodávali samolepky v hodnotě dvacet korun, výtěžek poputuje do stejnojmenné organizace.

„Rád jsem se této akce zúčastnil a pomohl lidem, kteří si naši pozornost zaslouží,“ uvedl Lukáš Nahodil, který si rovněž zakoupil samolepku.

„Bylo to fajn, docela to uteklo. Myslím si, že jsme si to s Lukášem užili. Rádi jsme pomohli dobré věci,“ doplnil jej David Tomášek.

McHappy Day je skvělá příležitost, jak vykonat dobrý skutek. Tento den věnuje McDonald’s nadačnímu fondu Ronald McDonald House Charities polovinu tržeb z prodeje hranolků ve všech svých restauracích po celé České republice. Kromě hranolků si mohou zájemci v restauracích McDonald’s zakoupit za 20 korun charitativní samolepku Pomocná ruka.

Finanční prostředky získané v rámci McHappy Day jsou určeny na financování „domova mimo domov“ pro rodiny nemocných dětí dlouhodobě hospitalizovaných na klinice dětské onkologie a hematologie ve FN Motol v Praze. Tím Ronald McDonald House Charities pomáhá dětem a jejich blízkým, aby mohli zůstat pohromadě i v takto těžkých chvílích.

Ronald McDonald House Charities je celosvětovou dobročinnou iniciativou, u jejíhož zrodu stála právě před 40. lety společnost McDonald’s. Ročně po celém světě podporuje za významné pomoci přátel a zákazníků McDonald’s téměř devět milionů dětí a jejich rodinných příslušníků.

Fotogalerie