30.08.2015
(HoH)

Ideální neděle? K vodě a pak v podvečer na špičkový hokej!

PARDUBICE — Druhé domácí v rámci Ligy mistrů čeká dnes od 17.00 hodin na hokejisty Pardubic. Východočeši vyzvou nejúspěšnější tým švédské historie – tým Färjestad BK, který dokázal předevčírem za dva body vyhrát na ledě Davosu. „Musíme bodovat,“ bez jakýkoliv okolků vyhlásil trenér Miloš Říha.

Cesta k úspěchu podle něj povede skrze podobně kvalitní výkon jako před týdnem s Davosem s jedním výrazným rozdílem: produktivnější koncovkou. „S Davosem jsme sice hráli dobře, ale nezískali jsme ani bod. Chceme se odrazit od hry z minulého týdne, jen musíme být efektivnější. Celý týden jsme pracovali na přesilovkách, věřím, že je využijeme a zvítězíme,“ prohlásil pardubický trenér.

Fanoušci

Přijďte fandit!

Na utkání s Färjestadem je dostatek volných vstupenek na pokladnách Tipsport areny. Ty jsou otevřeny od 9.00 do 12.00 hodin a od 13.00 do 17.00 hodin.

Jednotné vstupné k sezení činí 100 korun a 50 korun k stání. Při platbě kartou DYNAMO můžete uplatnit 15% slevu.

Celý realizační tým poslední zápas pečlivě zanalyzoval. „Na vyložené šance jsme s Davosem vyhráli 14:2, z tohoto pohledu je výsledek 2:3 nesmyslný… Když jsem viděl realizaci našeho zakončení, už jen samostatných niku jsme měli šest za zápas, tak bylo špatné. Nepadaly z nich góly a chyběly tam agresivita a důraz. Chceme se poučit a přenést to do utkání s Färjestadem,“ plánoval kouč Dynama.

„Jdeme do zápasu odhodlaní vyhrát. Sice máme problémy s marodkou, navíc nám odjeli reprezentanti do dvaceti let. Nedá se nic dělat, složení mě moc nezajímá, já chci v každém případě zvítězit!“ pokračoval Miloš Říha.

Dle progresivního kouče čeká na Dynamo silnější protivník oproti Davosu. „Švýcarsko patří k hokejovým velmocem díky práci za posledních dvacet let, ale myslím si, že švédský hokej je dál. Kvalita je podle mě vyšší na straně Färjestadu oproti Davosu,“ zdůvodnil svůj postoj.

Färjestad má podle něj vynikající individuality založené na skvělé hře dopředu i dozadu. „Mají výborně skvěle propracovaný kolektivní sytém. Těžko se proti nim prosazuje, začíná to bruslením, dovednostmi a kompaktním výkonem celé pětky. My ale do zápasu půjdeme a plní odhodlání. Budeme chtít hrát aktivně, bát vidět a aby soupeř cítil, že si jdeme pro vítězství. Věřím, že efektivita a štěstí v koncovce se k nám přikloní,“ doplnil Miloš Říha.

Aktuálně z kabiny Färjestadu

Pro švédský tým je duel s Pardubicemi třetím v Lize mistrů. Před týdnem prohrál s Davosem doma před návštěvou 3312 fanoušků 0:4, když dvakrát inkasoval ve vlastní přesilovce, vítězný gól vstřelil Andreas Ambühl v oslabení tři na pět! Odveta ve Vaillant Areně se lépe povedla Färjestadu, jenž brankou v čase 60:50 vyhrál v Davosu 1:0.