27.08.2015
Jan Hrabal

Brankáři Dynama už mají nové nádherné masky

PARDUBICE — Ve zbrusu nově nazdobených maskách ode dneška trénují brankáři Dynama. Robert Kristan i Brandon Maxwell je dnes převzali od Romana Vítka ze společnosti Foxart.cz, který oběma gólmanům připravil podobný design s motivy nového klubového loga.

„Oba hráči si skoro vůbec nic speciálního nevymýšleli. Ještě dodělávám masku Karla Vejmelky, který na ní bude mít speciální holografické efekty, delší dobu jsme ladili motiv. Všichni tři mají masky s hlavní myšlenkou, to je velké logo Dynama na ní. Nový klubový znak je nádherný, moc se mi líbil a je pro mě ctí, že jsem jej mohl zpracovat do designu masek,“ uvedl Roman Vítek, který ve čtvrtek ráno předal oběma brankářům nově nastříkané masky.

Brankář #DYNAMO ROBERT #KRISTAN má novou masku. Zdobí ji démonický kůň a logo klubu 👏

Fotka zveřejněná uživatelem HC Dynamo Pardubice (@hcpce),

Helmu Roberta Kristana ladil do bíla, u ní měl zcela volné pole působnosti. „Řekl mi, že jsem designér, tak ať se ukážu,“ pousmál se a pokračoval: „Rozhodl jsem se tedy pro démonického koně a chromový nápis Dynamo. Kristanova maska mi trvala se vším všudy, tedy se šesti vrstvami laku tři a půl dne. To je můj rekord! Snad mu ji nikdo hned nepoškrábe.“

Slovinský gólman si svou novou ozdobu pochvaluje. Ihned po převzetí si ji nasadil na hlavu a odchytal s ní dopolední trénink. „Roman odvedl profesionální práci, nádhera! Masku dostal v pondělí a dnes ji mám komplet hotovou, smekám před ním. Design jsem nechal na něm, když mi poslal první návrh, ihned se mi zalíbil a řekl, že to je ono. Samotná realizace je možná ještě hezčí – zkrátka nádhera,“ chválil Robert Kristan.

Brandon Maxwell nemá na masce pouze nové logo Dynama. „Chtěl mít na helmě první logo Dynama z 50. let, tak jsem jej trochu vyvážil znakem Tesly a jako doplňky jsem použil hvězdy, tedy odkaz na Brandonovu domovinu,“ řekl Roman Vítek, jenž měl na Maxwellovu masku více času. „Od něj jsem dostal masku dříve, protože tato je nová, ve staré mezitím chytal zápas Ligy mistrů s Davosem. Obě masky propojují detaily: v bílých a červených plochách se schovávají hologramoví koníci, shodné je také použití odstínů barev,“ doplnil.

Také zámořský gólman si design své nové masky nemohl vynachválit. „Nádhera!“ vykřikl poté, co ji dostal do rukou a pokračoval: „Hodně se zajímám o design a grafiku, projížděl jsem různé webové stránky, líbí se mi umění. Roman mi připravil nádhernou masku, navíc i s historickými logy. Hodně to pro mě znamená a vážím si být členem takové organizace a mít tak pěknou helmu.“

Helma Karla Vejmelky ještě hotová není. „Ve svých požadavcích byl nejnáročnější a celkově bude mít masku nejpropracovanější,“ usmál se airbrusher z Pardubic, jenž nezapomněl zakomponovat ani motivy Nashvillu Predators, který pardubického gólmana, jenž se nyní připravuje v Třebíči, draftoval. „Připravil jsem mu holografické efekty, snad se budou líbit. Po stranách masky má kreslené postavičky – perníčka v brankářské výstroji a šavlozubého tygra Diega z Ice Age. Samozřejmě se na masce nachází odkaz na rodné město a reprezentaci,“ dodal Roman Vítek.

Karel Vejmelka bude mít hotový design nové masky až začátkem září. „Roman mi nejdřív poslal dva návrhy a trochu jsme je pak dohromady. Vyšel mým podnětům vstříc, poslal mi třetí návrh a ten byl finální. Dost jsem to nechal na něm, přece jen je designér, on je autor hlavní podstaty, já jen doplnil detaily. Chtěl jsem na ní odkazy na českou reprezentaci, tedy naši vlajku, určitě velké nové logo Dynama. Perníčky jsem měl na loňské masce, také je zakomponoval a upravil do brankářské výstroje. Tygra z Doby ledové tam dal Roman, líbil se mi, tak jsme ho tam nechali,“ pověděl nejmladší z brankářské trojice.

Fotogalerie