14.08.2015
Jan Hrabal

Michael Špaček si vyzkouší kanadskou juniorskou soutěž

PARDUBICE — Hokejový klub Dynamo Pardubice vyšel vstříc žádosti svému útočníkovi Michaelu Špačkovi a stvrzením transfer karty mu umožnil odejít do Kanady. Pardubický odchovanec tak může v příštím ročníku působit za oceánem a bojovat o svou šanci získat své místo v týmu Winnipegu Jets. Jím byl letos v červnu draftován a případnou nabídku smlouvy do NHL podmiňuje nejméně ročním působení v partnerském klubu Red Deer Rebels působícím ve Western Hockey League, která je nejvyšší juniorskou soutěží v zámoří.

„Michael je naším odchovancem, který dostal mnoho prostoru, aby mohl rozvíjet svůj mimořádný talent. Již v šestnácti letech nastoupil v Tipsport extralize a také v ní prokázal své kvality. I díky velkému hernímu prostoru v našem A týmu i mládežnických reprezentacích uspěl v obou letošních zámořských draftech,“ uvedl generální manažer Dynama Ondřej Šebek.

„Michaelovi přejeme hodně štěstí. Na jednu stranu nás mrzí, že odchází a nebude v příští sezoně hrát za Dynamo, uvědomujeme si ale, že jej čeká přelomový rok, který může rozhodnout o jeho kariéře v NHL, po které touží každý hokejista, a proto jsme mu umožnili jít si za svým snem. Pokud se mu podaří získat smlouvu v NHL, budeme na něj stejně pyšní jako na dalšího odchovance našeho mládežnického systému, jenž dosáhl nejvyšší hokejové mety. Pokud Michaelova mise do NHL nebude úspěšná, zůstává nadále hráčem Dynama Pardubice. U nás má dveře samozřejmě otevřené, věřím, že se jednou vrátí a nabyté zkušenosti využije v našem týmu,“ doplnil Ondřej Šebek.

Michael Špaček si dle svých slov váží uvolnění ze strany Dynama. „Jsem vedení klubu vděčný, že mi umožnilo odejít a získat tak cenné zkušenosti v zámoří. Tak jako každý hokejista bych si i já jednou rád zahrál v NHL a tento krok mně tuto možnost výrazně přibližuje. V Pardubicích jsem s hokejem začal, prošel jsem všemi kategoriemi. Pardubičtí trenéři mě vychovali do velkého hokeje, za což bych jim rád poděkoval a věřím, že se do svého mateřského klubu jednou vrátím,“ řekl talentovaný útočník.