12.8.2015
Jan Hrabal

Zápas proti Ajoie zůstal nedohrán z důvodu špatného ledu

PORRENTRUY — Pouze dvacet minut se hrál zápas mezi Ajoie a Dynamem Pardubice. Teplota v hale dosahovala na třicet stupňů, chladírenské zařízení nemohl v takovém horko vytvořit způsobilý led, a tak byl zápas předčasně ukončen. Výsledek 1:1 zůstává v platnosti, gól Východočechů vstřelil v přesilovce Jakub Svoboda.

Přát., středa 12.8.2015, Patinoire de Porrentruy

Ajoie

Dynamo Pardubice

1:1
1:1, –:–, –:–
Branky a nahrávky: 13:47 Barbero (5/5) – 18:18 Svoboda (Gregorc; 4/5). Rozhodčí: DiPietro, Kämpfer – Pitton, Wünst (všichni Švýc.). Vyloučení: 2:1, navíc (Ajoie) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 732. Průběh utkání: 1:0, 1:1.
Ajoie: Paupe (Rochow) – Barras, Barbero, Frossard, Casserini, Orlando, Pouilly – Tuffet, Lüthi, Kummer, Mosimann, Ryser, Erard, Brahier, Sommer, Hauert, Dupertuis, Mäder. Trenér: Gay Sheehan.
Dynamo Pardubice: Maxwell (Kristan) – Štajnoch, Čáslava, Gregorc, Zdráhal, Látal, Bokroš, Roupec, Drtina – Kolář, Marcinko, Starý – A. Havlík, Nahodil, Svoboda – Tomášek, Poulíček, Moučka – Půhoný, Kaut, Šimun. Trenéři: Miloš Říha a Václav Baďouček.

Komentář

Švýcarské turné zakončili hokejisté Dynama v Patinoire de Porrentruy proti HC Ajoie. Trenéři poslali do branky gólmana Maxwella, na tribuně nechali odpočívat Rolinka se Sýkorou. Oba soupeři se museli už od rozbruslení potýkat s obrovským vedrem, teploměr ukazoval až k 30 stupňům. Nehokejové počasí se projevilo i na kvalitě ledové plochy.

Hned po 22 vteřinách měli domácí hokejisté první šanci, když Barbero napálil kotouč do Maxwellovy tyče. Pardubice pak na několik minut přebraly režii hry, ale větší šanci si nepřipravily.

Na začátku 10. minuty byl ostře faulován obránce Štajnoch, načež Dynamo rozjelo přesilovou hru. Pardubice dokázaly přesně kombinovat kolem branky soupeře, ale při střelbě neuspěly. A tak zakrátko udeřilo na druhé straně. Maxwell nejprve parádně vychytal šanci Hazena a pokryl i řadu dorážek, ale ve 14. minutě už kapituloval. Victor Barbero byl nejdůraznější na brankovišti a dostal kotouč do sítě – 1:0.

Dynamo na vedení soupeře odpovědělo v přesilové hře. Po střele Blaže Gregorce od modré čáry se prosadil pohotový Jakub Svoboda a v 19. minutě srovnal – 1:1.

Za remízového stavu 1:1 bylo také utkání po první třetině předčasně ukončeno. Kvůli velkému horku a nezpůsobilému ledu se soupeři dohodli v zápase nepokračovat. Pardubice tak odjíždějí ze Švýcarska s vyrovnanou bilancí jedné výhry, jedné remízy a jedné prohry.