11.08.2015
Jan Hrabal

Dynamo chce navázat na dobrý výkon s Davosem

LE SENTIER — Ve svém druhém vystoupení na turnaji Hockeyades změří hokejisté Pardubic síly s týmem Lausanne. Zápas má pozdější začátek po utkání ženevského Servette s Red Bullem Mnichov, zhruba tedy ve 20.30 hodin.

Hokejisté Dynama porazili v pondělním střetnutí tým Davosu 7:4. Východočeši vedli v průběhu druhé třetiny 5:1, pak ale třikrát inkasovali… „Výsledkově byl zápas jako na houpačce, ale myslím si, že prakticky po celý zápas jsme byli lepší. Měli jsme tam pětiminutový výpadek, kdy jsme dvakrát inkasovali, tam se to zbytečně zdramatizovalo. Na střely jsme vyhráli 40:20 – jednoznačně jsme přehráli,“ pověděl trenér A týmu Miloš Říha.

Východočeši nastoupili v plné palbě: poprvé v nové sezoně chytal Robert Kristan, v novém složení hrál první útok – zprava pálil Petr Sýkora, poctivou práci odvedl Jan Starý, svá křídla si řídil Tomáš Rolinek z pozice elitního centra.

„První útok mi udělal radost,“ přiznal pardubický kouč a pokračoval: „V oslabeních byli velmi nebezpeční, ve hře pět na pět hráli velmi dobře, Petr Sýkora měl další dva samostatné úniky a další šance… Škoda, že inkasovali zbytečné góly, něco si k tomu řekneme, abychom to do sezony odstranili. Pokud v ní chceme být úspěšní, tak musíme tyto pasáže vymýtit.“

Dynamo si v utkání prověřilo, jak by to mělo vypadat, když bude hrát v plné sestavě. „Nastoupili jsme v ní poprvé. Mužstvo předvedlo kompaktní výkon, drželo se systému, na kterém pracujeme. Soupeř neměl čas na rozehrávku, my jsme jim naopak odebírali kotouče hned při založení útoku a sami jsme měli rychlý přechod do ofenzívy. Ukázalo se to efektivní, takhle přesně chceme hrát,“ pochvaloval si Miloš Říha.

I když Východočeši vyhráli a hlavně přehráli švýcarského mistra, tak ve hře svého týmu viděl jeho šéf chybičky. „Byly tam klasické ‚námazy‘, špatné přihrávky bez odporu… Jednoduše řečeno jsme jim na góly nahráli a to by se stávat nemělo. Za stavu 5:1 musíme zápas v klidu dohrát. Kdybychom toto vedení udrželi a hráli v klidu, mohl být konečný rozdíl ještě vyšší,“ poznamenal.

První třetinu vyhráli svěřenci Miloše Říhy a Václava Baďoučka 2:1, druhou 4:3… V posledním dějství se hra pardubických hráčů srovnala a přinesla průběh dle taktických plánů, aneb vzadu na nulu. „Ve třetí třetině jsme hráli velmi dobře, s ní můžeme být spokojeni,“ řekl Miloš Říha.

„Soupeř měl pouze pět střel na bránu, udělali jsme v ní pouze dvě menší chyby. Davos hrál v ní tři přesilovky, přitom na nás v celém zápase bylo více faulů, ale to nebudu komentovat… Měli jsme dost šancí v brejcích, mohli jsme vstřelit více branek, ale naším cílem bylo neinkasovat, to se povedlo,“ doplnil k utkání s Davosem.

Zápas skončil zhruba o půl deváté večer, přesně o 24 hodin později rozehrají Východočeši druhé utkání na turnaji Hockeyades proti Lausanne. „Po utkání s Davosem se kluci vyklusali, projeli se na rotopedech, dali si strečink. Večeře byla lehká, po ní měli hráči volno. Dopolední trénink jsme měli později, prakticky celý den jsme posunuli a přizpůsobili pozdějšímu začátku utkání,“ informoval Miloš Říha.

„Uděláme změny v sestavě, chceme uspět a naopak nechceme opakovat pasáže, kde jsme opravdu zahráli špatně,“ doplnil směrem k zápasu s Lausanne, které je vzdáleno od městečka Le Sentier 55 kilometrů.

Aktuálně z kabiny Lausanne

Pro Lausanne je dnešní utkáním druhým přípravným zápasem. Minulý týden v sobotu přehrálo Chamonix 10:1. Pozítří hraje Lausanne s Ženevou.

Sestavy z minulého utkání

Klub Sestavy
HC Dynamo Pardubice Kristan – Gregorc, Čáslava, Štajnoch, Zdráhal, Roupec, Šeda, Látal, Bokroš – Sýkora, Rolinek, Starý – Svoboda, Nahodil, Tybor – Kolář, Marcinko, A. Havlík – Moučka, Poulíček, Tomášek.
Lausanne HC Huet – Herren, Leeger, Trutmann, Rytz, Gobbi, Marti, Stalder, Lardi, Nodari – Walsky, Genazzi, Danielsson – Heughebaert, Froidevaux, Hytönen – In Albon, Mieville, Pesonen – Conz, Savary.

Představení soupeře

Lausanne HC

Lausanne HC

Oficiální název klubu: Lausanne Hockey Club S. A.
Adresa: Case postale 171, 1000 Lausanne 16, Switzerland

Internetové stránky: www.lausannehc.ch
E-mail: contact@lausannehc.ch
Telefon, fax: +41 021 623 31  15, +41 021 625 84 55

Rok založení klubu: 1922
Klubové barvy: bílá a červená
Kapacita stadionu: 9000 míst (z toho 6000 k sezení)
Mistr ligy: nikdy

Prezident klubu: Patrick de Preux
Generální manažer: Sacha Weibel

Trenér: Heinz Ehlers
Asistenti trenéra: Rikard Franzén a Yves Sarault