08.08.2015
(HoH)

FOTO A VIDEO: A tým Dynama odjel na turné do Švýcarska

PARDUBICE — Přes tisíc kilometrů autobusem, v neděli trénink a pak tři zápasy ve třech dnech. Východočeši stráví začátek nového týdne ve Švýcarsku. „Čeká nás nesmírně náročný program. Cesta je daleká, čekají nás kvalitní soupeři,“ moc dobře ví trenér pardubických hokejistů Miloš Říha.

Odjezd na jihozápad mají Pardubičtí naplánovaný na devátou hodinu večerní. Cesta do městečka Le Sentier v údolí Vallée de Joux zabere zhruba dvanáct hodin autobusem. Na místním stadionku, kde Východočeši hráli naposledy před šesti roky, sehrají zápasy s Davosem a Lausanne. Při cestě nazpět si „odskočí“ odehrát utkání s Ajoie.

„Davos je aktuálně švýcarským mistrem. Ajoie je sice druholigové, ale to nic neznamená, ostatně jsme se o tom přesvědčili v Českých Budějovicích. V prvních dvou zápasech nastoupíme v nejsilnějších sestavách, turné po Švýcarsku je pro nás prověrkou před startem Ligy mistrů. Jede s námi 24 hráčů do pole a dva brankáři. Předpokládám, že některé hráče protočíme, třeba ty, kteří nepřesvědčí v prvním utkání, tak budou ve druhém sedět. Poslední duel chceme dát větší prostor klukům na hraně třetí, čtvrté a páté lajny,“ prohlásil šéf pardubické střídačky.

Celé turné bude pro Dynamo vítanou prověrkou před zahájením sezony. Již v sobotu 22. srpna 2015 přivítá v Tipsport areně celek Davosu. „Ve Švýcarsku nastoupíme proti silným soupeřům, to je jedině dobře. V Českých Budějovicích jsme možná protivníka podcenili, pak jsme se začali o to rvát a už to nešlo. Zápas nám ukázal, že se musí hrát šedesát minut. Je svým způsobem dobře, že jsme dostali tuto zpětnou vazbu, tohle se v mistrovské sezoně nesmí stát. I v extralize hrají některé kluby podobně urputný hokej a na to musíme být připraveni,“ uvedl.

Není rozhodně bez zajímavosti, že Pardubice se s Davosem utkají během srpna dvakrát: nejprve v rámci turnaje Hockeyades a pak doma v úvodním střetnutí Ligy mistrů. „Vždycky se snažím udělat výhodu ze všech situací a tak se dívám na naše utkání s Davosem. Zjistíme, jak je silný a jaký hraje hokej. Budeme se snažit přečíst soupeře tak, abychom se co nejlépe připravili na vzájemné zápasy v Lize mistrů,“ doplnil Miloš Říha.

Program hokejistů Dynama na turné ve Švýcarsku

Sobota 8. srpna 2015

  • 20.30 hodin: sraz v Tipsport areně
  • 21.00 hodin: odjezd klubovým autobusem do Vallée de Joux

Neděle 9. srpna 2015

  • 9.00 hodin: příjezd do Vallée de Joux
  • 13.00 hodin: devadesátiminutový trénink na ledě

Pondělí 10. srpna 2015

  • 8.45 hodin: třičtvrtěhodinový trénink na ledě
  • 18.00 hodin: zápas HC Davos – HC Dynamo Pardubice

Úterý 11. srpna 2015

  • 10.45 hodin: třičtvrtěhodinový trénink na ledě
  • 20.30 hodin: zápas HC Dynamo Pardubice – Lausanne HC

Středa 12. srpna 2015

  • 9.30 hodin: třičtvrtěhodinový trénink na ledě, po něm přejezd do Ajoie
  • 19.30 hodin: zápas HC Ajoie – HC Dynamo Pardubice
Fotogalerie