30.07.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Hráči mají chuť, je rád Miloš Říha

PARDUBICE — První přípravné utkání na novou sezonu hokejisté Dynama zvládli – ve vyprodané malé hale Tipsport areny zdolali Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech. Východočeši nastoupili zejména s hráči, kteří bojují o své místo v A týmu, ti se prezentovali snaživým výkonem.

„Od první třetiny bylo vidět, že hráči mají chuť, byli jsme aktivní v napadání a soupeř s ním měl veliké problém. Chyběla nám přesnost v koncovce, v takovém tempu a tlaku by zápas neměl být 1:1, takže nejsme spokojeni s efektivitou. Druhou třetinu jsme začali špatně – soupeř se dostal více do hry, vynutil si naše fauly, i když se to v závěru otočilo. Nebyli jsme v tlaku dlouhodobě, dostali jsme se z toho a také zatlačili. Ve třetí třetině jsme vyrovnali zápas a nakonec jej získali v nájezdech,“ hodnotil nakonec povedené střetnutí trenér pardubických hokejistů Miloš Říha.

Šéf střídačky Dynama si cenil nejen výsledku proti Mladé Boleslavi, které chybělo méně hokejistů z prvního týmu. „Jsem spokojený s nasazením svěřenců, vezměme si, že jsme hráli bez deseti hráčů, soupeři jich chybělo méně, ale to není důležité. Chtěli jsme utkání vyhrát a to se nám podařilo. Zatím byla v naší hře vidět nepřesnost v přesilovkách, ale ty jsme zatím netrénovali,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.