24.06.2015
Jan Hrabal

Dynamo získalo na roční hostování Jakuba Svobodu

PARDUBICE — Po sedmi letech opět oblékne pardubický dres útočník Jakub Svoboda. Pětadvacetiletý forvard působil v Pardubicích v juniorce v sezoně 2006/2007, nyní se k Zelené bráně vrací v rámci ročního hostování.

„Když se naskytla příležitost angažovat Jakuba Svobodu, tak jsem vůbec neváhal. Po odchodech Tomáše Zohorny a velmi pravděpodobném Lukáše Radila jsme potřebovali doplnit tým kvalitními hráči. Kuba má ‚drajv‘ na bránu, je střelcem. Vynaložil jsem veškeré úsilí, abych jej do Dynama přivedl. Jsem rád, že se to podařilo,“ řekl sportovní manažer hokejového klubu Dynamo Pardubice Dušan Salfický, který zajímavou novinu oznámil na středečním setkání s fanoušky.

Poslední sezonu dohrával Jakub Svoboda ve Zlíně, předtím působil v brněnské Kometě, které v roce 2012 pomohl k postupu do finále, ve kterém Brňané nestačili na Pardubice. V play off vstřelil v ročníku 2011/2012 sedm branek a přidal osm asistencí.

„Jakub je svou hrou zdravě dravý hráč, nebojí se soubojů, dokáže soupeře ‚vyštengrovat‘, jak se říká. Tuhle jeho devízu vítáme a věříme, že ji u nás zúročí,“ poznamenal Dušan Salfický.

Jakub Svoboda odehrál v Tipsport extralize 256 utkání s bilancí 60 branek a stejného počtu gólových nahrávek. „Kuba přichází na roční hostování bez souhlasu mateřského klubu. Využíváme nového pravidla, bereme Jakuba na rok. Pokud budeme se vzájemnou spoluprací spokojeni, tak jsme se ústně dohodli na možnostech jejího dalšího pokračování,“ konstatoval sportovní manažer klubu.

Pětadvacetiletý rodák z Přerova nepřichází do zcela neznámého prostředí. Před sedmi lety působil v Pardubicích v juniorské kategorii (dvacet zápasů, šest gólů a čtyři asistence), poté se přesunul do Brna.

„I pro něj je návrat do Pardubic vítaný. Cítil jsem při jednání z jeho strany obrovský zájem zase hrát za náš klub, dohoda byla bleskově rychlá. Ví, do čeho jde, i to pomohlo svižné domluvě,“ doplnil Dušan Salfický.

Jakub Svoboda

  • Post: útočník
  • Datum narození: 27. prosince 1989
  • Místo narození: Přerov
  • Výška: 188 cm
  • Hmotnost: 88 kg
  • Držení hole: pravé