04.06.2015
(HoH)

Klub zakončil sezonu, nejlepším hráčem je Petr Sýkora

PARDUBICE — Extraligová sezona 2014/2015 je oficiálně minulostí. Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice ji zakončil na tradičním galavečeru, který se stejně jako v minulých letech uskutečnil ve Východočeském divadle Pardubice. V rámci galavečera ocenil nejlepší hráče mládeže dle určení trenérů příslušných kategorií. Své ceny obdrželi i hokejisté A týmu.

V jeho úvodu si vzal slovo generální manažer klubu Ondřej Šebek, který poděkoval všem partnerům za podporu v minulé sezoně a okomentoval novinky v klubu – oficiálně přivítal nové členy realizačního týmu a útočníka Tomáše Rolinka.

Hokejový klub ocenil své mládežníky, ceny jim předali současní hokejisté A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. V kategorii mladších dorostenců uspěl útočník Filip Zadina, nejlepším starším dorostencem se stal obránce Ondřej Vála, v juniorské kategorii kraloval Jan Ščotka.

Ocenění hráči mládeže
Cena Jméno
Nejlepší hráč juniorů: Jan Ščotka
Nejlepší hráč staršího dorostu: Ondřej Vála
Nejlepší hráč mladšího dorostu: Filip Zadina
Nejlepší hráč ročníku 2001: Filip Koffer
Nejlepší hráč ročníku 2002: Ján Lašák
Nejlepší hráč ročníku 2003: Adam Novotný
Nejlepší hráč ročníku 2004: Josef Kubíček

Své ceny obdrželi i nejlepší hráči A týmu, dvakrát si vyběhl na pódium odchovanec Petr Sýkora, jenž se stal nejlepším střelcem a Pardubickým hokejistou sezony. Nejlepším obráncem sezony 2014/2015 je Petr Čáslava, brankářem Robert Kristan, nejslušněji hrál Radoslav Tybor, nejlepším nahrávačem Lukáš Radil a nejužitečnějším hráčem Tomáš Marcinko.

Ocenění hráči A týmu
Cena Jméno
Nejlepší střelec sezony – Cena Vladimíra Martince Petr Sýkora
Nejlepší obránce sezony – Cena Vladimíra Kobranova Petr Čáslava
Nejužitečnější hráč sezony – Cena Bohuslava Šťastného Tomáš Marcinko
Nejslušnější hráč sezony – Cena Jiřího Danihelky Radoslav Tybor
Nejlepší nahrávač sezony – Cena Otakara Janeckého Lukáš Radil
Nejlepší brankář sezony – Cena Dominika Haška Robert Kristan
Pardubický hokejista sezony – Cena fanoušků Petr Sýkora

Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice pomáhá potřebným. Charitativní projekt MNOHO SRDCÍ – JEDEN TÝM  aktivně funguje už čtyři roky a jeho cílem je podpořit děti, jejichž narození nebylo spojeno s radostí, a které na startu do života nemají optimální podmínky.

Hokejový klub podporuje děti v Dětském centru ve Veské, dále rozšířil spolupráci se školou Svítání! Již druhým rokem připravuje Nadační běh ve prospěch Dětského domova v Pardubicích – letos měl tři sta účastníků a aktivně ho podpořili také hráči A týmu.

S charitativními aktivitami  v letošní sezoně pomohou i manželky a partnerky hráčů A týmu. Na letošním hokejovém plese se představily pod názvem Dynamo Ladies Club. V taneční týmové sestavě vystoupily  na zmíněném hokejovém plese, pak také na plese školy Svítání a nedávno znovu při oslavách 100 let založení Dětského domova v Pardubicích. Dětskému domovu také pomohly s prodejem kalendářů připravených ke zmíněným oslavám 100 let založení a přispěly mu tak nemalou částkou.

Symbolický šek v rámci galavečera tak obdržela ředitelka Dětského domova Pardubice Zdeňka Hrubešová a to ve výši 42 850 korun.