03.06.2015
Jan Hrabal

VIDEO: Chtěl jsem tady pokračovat, říká Tomáš Marcinko

PARDUBICE — Vloni přišel útočník Tomáš Marcinko do Pardubic koncem července, na východě Čech se zabydlel a platil za jednoho z nejužitečnějších hráčů v týmu. Druhý nejproduktivnější hráč Východočechů v play off podepsal s vedením klubu nový kontrakt a už se s týmem chystá na novou sezonu.

„V Pardubicích jsem se cítil dobře, neřešil jsem nic jiného než zde prodloužit. Začali jsme se bavit ke konci sezony, vyšlo to a jsem rád, že mohu na východě Čech pokračovat,“ řekl útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

V minulé extraligové sezoně se gólově prosadil až ve 37. kole, mezitím nasbíral spoustu bodů v hodnocení Radegast index. V play off táhnul i ofenzívu – v devíti utkáních vstřelil tři branky a přidal stejný počet asistencí.

„Vloni jsem se zprvu trápil střelecky, pak už to bylo lepší. Nejdůležitější je ale úspěch týmu, snad se nám příští ročník povede lépe. Nesnažím se během sezony sledovat statistiky, ale těší mě, že jsem byl vysoko v Radegast indexu, teď to chci potvrdit a ještě se zlepšit,“ řekl Tomáš Marcinko.

Sedmadvacetiletý forvard nyní spolu s týmem nabírá síly pro novou sezonu. !Vysoké teploty nejsou nejlepší, ale člověk si nevybere. Je to zase lepší než když prší celý den. Jsme na sluníčku, střídáme prostředí, jsme i v malé hale, takže je to vybalancované. Ještě nás čeká měsíc na suchu, pak máme dva týdny volno, oddychneme si a jdeme na led, na který se těšíme. Ale sezona je sezona,“ pokračoval pro klubový YouTube kanál.