18.03.2015
Jan Hrabal

Zachránce Tomáš Zohorna: Chceme vrátit sérii do Pardubic!

PARDUBICE — Kdo má slabší nervovou soustavu, tak ta prošla na začátku prodloužení středečního čtvrtfinálového utkání s Litvínovem zátěžovou zkouškou s nejistým výsledkem. V 62. minutě se už Verva radovala ze semifinálové trefy, ale za Roberta Kristana zaskočil Tomáš Zohorna a „vyrážečkou“ vykryl jasnou příležitost. O chvíli později zkoprnělá hala bouřila takřka 120 decibely po vítězné trefě Tomáše Kauta.

„Občas se dívám na brankářské tréninky, tak jsem se něco přiučil. Myslel jsem si, že Robert drží puk, tak jsem jenom zůstal na něm, ale viděl jsem, že vypadl, tak jsem se snažil lehnout do puku a trefilo mě to,“ usmíval se po skončení utkání pardubický útočník, který zachránil čtvrtfinálovou sérii.

„Byla to obrovská úleva. Věřím, že to bude zlom, Litvínovu jsme ukázali, že jsme se zvedli a v tom budeme pokračovat i u nich,“ pokračoval v komentování momentu, na který se jen tak nezapomene. Uf!

Pardubičtí hokejisté ve čtvrtém čtvrtfinálovém střetnutí hráli daleko lépe, jejich obrovská snaha a vůle byla odměněna první výhrou v sérii. „Oproti včerejšku jsme byli ve větším klidu. Asi jsme se báli, že to může být náš poslední zápas, tak jsme si ho možná chtěli více užít. Neztráceli jsme puky, hráli více v pohodě a projevilo se to i na naší hře. Nechtěli jsme končit. Je to 1:3 a pořád se hraje!“ prohlásil Tomáš Zohorna.

Buď vyhrajeme, nebo nám skončí sezona

Ano, Litvínov má stále mečbol, navíc v pátek večer hraje doma. „My nemáme co ztratit. Dáme do toho všechno, abychom vrátili sérii zpátky do Pardubic,“ řekl útočník HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Východočeši opět v dnešním utkání naráželi na Pavla Francouze v brance Litvínova. „On měl i štěstí, třeba v prodloužení Lukáš Radil jeho vyrážečku. Ale nás to nezlomí, pak naštěstí ujel Tomáš Kaut a hned vstřelil gól. Každý brankář je překonatelný. Jsem rád, že jsme vstřelili tři branky. My jedeme do Litvínova s tím, že vrátíme na neděli sérii do Pardubic,“ prohlásil Tomáš Zohorna.

„Pro fanoušky a nás všechny je super, že pořád hrajeme. Buď vyhrajeme, nebo nám skončí sezona. My tam ale pojedeme s jasným cílem…“ vyhlásil bojovně reprezentační útočník.