17.03.2015
(HoH)

Chystejte hlasivky. Radegast změří hlasitost fandění!

PARDUBICE — Ve středu dostanou fanoušci Pardubic příležitost ukázat své kvality. Na čtvrtfinále dorazí zástupce Radegastu, oficiálního piva extraligy, který bude měřit hlasitost fandění. Pokud budou fanoušci Pardubic ze všech účastníků čtvrtfinále nejhlasitější, získají pořádnou pivní zásobu. Naměřená hodnota v decibelech se vynásobí deseti a právě tolik piv si fanoušci rozdělí. Letošní novinkou je, že se fanoušci mohou utkat v hlasitosti fandění i online na stránkách www.radegastkmen.cz.

Nejhlasitější prostředí svému týmu vytvořili před dvěma lety fanoušci Vítkovic, kterým hlukoměr naměřil 119,3 decibelů. V loňském čtvrtfinále se k nim přiblížili příznivci Plzně. Ti fandili hlasitostí 118,9 decibelů.

„Play off je pro fanoušky vrcholem sezony. Měřením hlasitosti fandění je chceme motivovat k co největší podpoře svého klubu, aby byla atmosféra v hokejových arénách ještě lepší,“ řekl Miroslav Peichl, marketingový manažer Radegastu, oficiálního piva extraligy.

Pravidla měření jsou pro všechny kluby stejná. Měřit se bude vždy na jednom domácím zápase čtvrtfinále. Komisař bude stát během celého zápasu co nejblíže domácí střídačky, aby naměřená hodnota odpovídala tomu, co slyší hráči.

Letos poprvé se budou moci fanoušci poměřit v hlasitosti fandění i mimo stadion. A to díky unikátní soutěži na stránkách www.radegastkmen.cz. Stačí si vybrat svůj oblíbený tým a co nejhlasitěji zakřičet do mikrofonu na počítači. Speciální aplikace pak vyhodnotí, který tým má nejhlasitější fanoušky v digitálním prostředí.