28.2.2007
(HoH)

Dorostenci proti posílenému Třinci udatně bojovali. Neúspěšně

Pardubičtí extraligoví dorostenci prohráli v prvním utkání předkola play off Třinci na jeho ledě 5:3. Slezané byli posíleni o několik hráčů z juniorka, která se kvalifikovala přímo do play off. Východočeši se hned v 1. minutě ujali vedení zásluhou Adama Havlíka, ale domácí skóre otočili, ve 25. minutě vedli 3:1. Gólmana Vojtěcha Štrofa vystřídal Filip Landsman a Pardubičtí se nadechli k obratu. Brankami Ondřeje Fouska a Filipa Stoklasy vyrovnali na 3:3. V 52. minutě ale vrátil Ocelářům vedení Richard Pánik a domácí dovedli zápas do vítězného konce. V závěru zápasu se Pardubice pokusily o power play, ale v ní inkasovaly gól na 5:3 z pohledu domácích.

Extraliga dorostu, předk., středa 28.2.2007, Werk aréna Třinec

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

5:3
1:1, 2:2, 2:0
Branky a nahrávky: 4:20 Dóczy (Kubiš, Kania), 22:27 Hamrozi (Rajnoch), 24:33 Bajtek (Marosz, J. Martyčák), 51:44 Pánik (Dóczy), 59:37 Bajtek – 0:53 A. Havlík, 29:51 Fousek (Radil), 37:12 Stoklasa. Rozhodčí: Kočí – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:8 navíc Kindl (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 57:24. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 5:3.
Oceláři Třinec: Marek – Rajnoch, Gottwald, Dóczy, Špaček, Kania, J. Toman – Marosz, Hamrozi, Bajtek – M. Toman, Kubiš – J. Martyčák, Pánik, Ostřížek – Rufer. Trenéři: René Mucha a Karel Pavlík.
Dynamo Pardubice: Pardubice: Štrof (25. Landsman) – Beneš, Zdráhal, Blažek, Popler, Havlík, Lenoch, Krejnus, Vágner – Kindl, Stoklasa, Kousal – Havlík, Šafář, Ježek – Radil, Fousek, Pilař – Kapec, Čapek, Buchtele. Trenéři: Jiří Fibiger a Otakar Janecký.

Komentář

Pardubickým hokejistům se na jedničku povedl vstup do utkání, už v čase 0:53 vystihl zaváhání obrany Třince Adam Havlík a střelou bekhendem poslal Pardubice do vedení – 0:1. Chvíli po vstřelené brance se dostali do slibných příležitostí Lukáš Pilař a Filip Stoklasa.

Domácím pomohla dostat se do tempa přesilová hra po vyloučení Michala Blažka za krosček. Výhodu pro Třinec využil Milan Dóczy, jehož nahození skončilo v brance Vojtěcha Štrofa – 1:1. Poté měli Pardubičtí tři výhody přesilových her, ale žádnou z nich nevyužili. V závěru první třetiny se Východočeši ubránili přesilovce soupeře.

Vstup do prostředního dějství se lépe povedl Ocelářům. Ve 23. minutě Jakub Hamrozi obrátil stav na 2:1 pro domácí, o dvě minuty později se v předbrankovém prostoru prosadil Filip Bajtek – 3:1. Pardubického gólmana Štrofa vystřídal Filip Landsmann.

Pardubičtí se snažili, ve 27. minutě zle zahrozil Filip Stoklasa, o chvíli později proti jedinému bekovi soupeře ujela dvojice Adam Havlík – Jan Ježek, ale jeho střelu vyrazil brankář Ocelářů.

Ve 30. minutě se pardubičtí mladíci dočkali kýženého snížení. Ondřej Fousek si hezky najel před branku a střelou pod horní tyčku snížil na 3:2 z pohledu domácího mužstva. Pardubice zabraly, ve 38. minutě využil Filip Stoklasa hrubé chyby domácího gólmana Marka, kdy si sklepl rozehraný kotouč a rychle jej umístil do sítě – 3:3.

Ve třetí třetině sledovala Werk aréna velmi vyrovnanou partii, blízko vedení byly Pardubice vedení ve 47. minutě, kdy po brejku dvou na jednoho zazněla tyč po střele Roberta Kousala.

Třinci podruhé v zápase pomohla přesilovka. V 51. minutě byl za sekání vyloučen Lukáš Pilař a po minutě se vracel zpět na led. Richard Pánik si najel před branku a prostřelil Filipa Landsmana – 4:3 pro Třinec.

Pardubice měly velké šance ke srovnání stavu, hrály dvě přesilovky, často dostaly domácí pod velký tlak, ale vyrovnání stavu nepřišlo. V závěru zápasu se pokusili hosté o power play, ale při ní inkasovali pátou branku z hole Filipa Bajteka.

Třinec se v sérii hrané na dvě vítězná utkání ujal vedení 1:0. V pátek od 18.00 hodin se hraje odveta v pardubické ČEZ Areně, ve velké hale. Eventuální třetí rozhodující zápas je na programu o den pozdějí v 16.00 hodin v malé hale pardubické ČEZ Areny.

Ohlasy po utkání

Jiří Fibiger (HC Moeller Pardubice): „Kluci v celém utkání bojovali na doraz. I ve druhé třetině, když jsme prohrávali 1:3, ze sebe dokázali vydat maximum svých možností a po zásluze jsme vyrovnali na 3:3. Bohužel ale ve třetí třetině přišel zbytečný faul Kindla, který dostal trest na 2 + 2 + 10 minut za zbytečné píchnutí holí. Sice jsme se dokázali ubránit, ale byli jsme pod obrovským tlakem, že hráči potom ztráceli na síle. Proto asi přišel i druhý faul, který už soupeř dokázal využít. Závěr jsme pochopitelně zkusili hrát bez brankáře, ale dostali jsme gól do prázdné branky a prohráli tím 3:5. Třinec byl posílen o hráče, kteří v sezóně hrají juniorskou soutěž, a jejich kvalita byla znát. Je zkrátka vidět, že jsou vyspělejší. Dokázali získávat kotouče v soubojích jeden na jednoho a tím dostávali naše hráče pod tlak. Prohráli jsme ale zatím jenom jeden zápas a věřím, že se kluci v pátek porvou o výsledek a myslím si, že jsme schopni sérii ještě otočit v náš prospěch.“