14.03.2015
Pavel Chaloupka, Jan Hrabal

VIDEO: Mimo mantinely – Zimní stadion Ivana Hlinky

LITVÍNOV — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice absolvovali v sobotu dopoledne rozbruslení před druhým čtvrtfinálovým utkáním v Litvínově. Tribuny litvínovského zimního stadionu jsou doslova nalepené k hrací ploše, na dlouhých stranách se můžete na lední hokej dívat z balkonů, které nabízí nádherný výhled na hrací plochu. A kratší strany? Tak na nich se schází diváci na tribunách k stání – ostatně všech 6011 fanoušků vytvořilo včerejšímu utkání famózní atmosféru a dnes tomu určitě nebude jinak.

Kabiny pro hosty nejsou v Litvínově prostorné, dostanete se do nich úzkou chodbou, skrze kterou jen těžko projdou dva hráči s výstroje vedle sebe. Litvínovský klub vyšel Pardubicím vstříc a uvolnil ještě jednu šatnu, aby měli Východočeši k dispozici potřebné zázemí.

Litvínov je nejmenším extraligovým městem, na každém jeho kroku poznáte, že hokej tu je doslova posvátný stejně jako zimní stadion. Pojďte si s námi projít historickou halu, která po litvínovském postupu 1959 do nejvyšší soutěže vychovala řadu světových hráčů.

Fotogalerii z Litvínova naleznete na klubovém Google plus.