27.02.2007
Jan Hrabal s využitím www.hcorli.cz

Pardubice už v play off se Znojmem hrály: před čtyřmi lety

Historie se opakuje. Po čtyřech letech změří pardubický hokejový klub své síly se Znojemskými Orly. V sezoně 2002/2003 triumfovali Východočeši 4:2 na zápasy, pak přes Třinec došli až do finále, kde podlehli Slavii Praha. Nyní se cesty obou mužstev opět střetnou. Jen jeden z obou týmů bude vítězný, k postupu musí zdolat cestu čtyř výher. Oba celky v minulé sezoně na tom byly zcela jinak, Znojemští v minulé sezoně dosáhli historického úspěchu, když vybojovali konečnou třetí příčku. Moeller se naopak do play off neprobojoval. Teď se ale píše zcela nová historie. Pojďme si zevrubně představit čtvrtfinálového soupeře.

Historie znojemského hokeje

Ve Znojmě se začal hrát hokej organizovaně ve 30. letech minulého století. V roce 1933 vznikl při tamním Sokolu odbor kanadského hokeje. Už o dva roky později byl vybaven kompletní hokejovou výstrojí. Až do roku 1993 působili Znojemští v krajských soutěžích.

Ve zmiňovaném roce vstoupil do znojemského oddílu společník česko-rakouské firmy RONJA (v současné době nese název Excalibur) Jaroslav Vlasák a stal se prezidentem klubu. Znojmo odkoupilo od odstupujícího Tábora druhou ligu a začalo stoupat. Ve II. lize se Znojemští vždy umísťovali mezi nejlepšími celky soutěže a navíc začali v roce 1996 spolupracovat s extraligovými Pardubicemi a Jihlavou. Odtud pak přicházeli na střídavé starty hokejisté zvučných jmen, opačným směrem putovali naopak někteří hráči Znojma.

Sezona 1996/1997 přinesla další vzestup. Ve Znojmě se ocitli například bývalý sparťanský kapitán Milan Kastner nebo jihlavský gólman Marek Novotný a Znojmo dostalo po úspěšném tažení v play off šanci bojovat v baráži o druhou nejvyšší soutěž. Znojemští svoji příležitost nepromarnili, v prolínací soutěži si poradili se Sokolovem a postoupili do první ligy. S tímto postupem pak byl samozřejmě spojen i příchod několika nových posil, mezi nimiž byli i bratři Roman a Petr Kaňkovští nebo jihlavský brankář Pavel Falta.

Znojmo následně ve své první prvoligové sezoně 1997/1998 předčilo všechna očekávání a v 15. kole se usadilo na čele tabulky, kde zůstalo až do konce. Dostalo se do baráže o účast v české nejvyšší hokejové soutěži – před několika lety pro znojemské fanoušky jen pouhopouhý sen. A co víc, sen se začínal stávat skutečností. Znojmo vletělo na svého barážového soupeře Opavu jako utržené ze řetězu; Slezané se ani pořádně nestačili rozkoukat a prohrávali 0:3 na zápasy. Čtyřicetitisícové město začalo pět oslavné chorály a bylo jen málo lidí v celé republice, kteří ještě očekávali nějaké komplikace. Přesto se tak stalo. Opava snížila na 2:3 na zápasy, v šestém zápase dokázala vyrovnat z 0:2 na 2:2 a vyhrát v prodloužení a v rozhodujícím sedmém duelu uštědřila celkově zdecimovanému soupeři ránu z milosti, když vyhrála 6:0.

Ovšem hned druhá sezona v 1. DZ lize přinesla Znojemským Orlům kýžený postup mezi hokejovou elitu. Poté, co v podstatě suverénně vyhráli dvaapadesátikolovou základní část druhé nejvyšší soutěže, změřili síly s posledním celkem extraligy, kterým byl dvanáctinásobný mistr Československa Dukla Jihlava. Přestože výsledkově měla baráž podobný průběh jako ta předchozí, nakonec se po sedmém rozhodujícím zápase radovali právě hokejisté s hlavou orla na prsou a spolu s nimi i tisíce skvělých znojemských fanoušků.

První extraligová sezona přinesla vše, co může nováček v nejvyšší soutěži zažít. Euforie diváků, překvapivé výsledky na ledě i školácké chyby. Orly sužovaly problémy s brankáři: Rybár, Kudrna ani Kuběna nebyli těmi pravými jedničkami. Konečné deváté místo znamenalo velký úspěch, i když na osmou příčku to nebylo daleko. I tak byli ve Znojmě se svou premiérovou sezonou spokojeni.

Ve svém druhém extraligovém roce dokázali Orli i přes katastrofální vstup do sezony nakonec obsadit po základní části neuvěřitelné druhé místo, když před nimi zůstala jen pražská Sparta. Na post brankářské jedničky získal klub Oldřicha Svobodu a nejlepším střelcem se stal Marek Uram. Ale ani on nedokázal v nervydrásajícím čtvrtfinále play off s pražskou Slavií udělat ten rozhodující krok a Orli byli vyřazení v poměru 3:4 na zápasy. V konečném hodnocení sezony jim patřila pátá příčka.

Orlům se tradičně nepovedl vstup do jejich třetí sezony mezi elitou, ale zlepšenými výkony ve druhé polovině ročníku si bez problémů zajistili účast v play off. V něm narazili na ambiciózní Zlín a po čtyřech zápasech vedli už 3:1. Potom jakoby se zalekli své šance a nechali soupeře srovnat stav. Dokonalé vyvrcholení, dramatické, ale velmi džentlmensky vedené série, přinesl sedmý duel ve Zlíně, který rozhodla až Leškova branka v první minutě prodloužení. Zklamaní Orli se museli spokojit s celkově sedmým místem.

Úvod v pořadí čtvrté sezony v extralize tentokrát Orlům vyšel dobře. V jejím průběhu se také téměř neustále pohybovali v play offových vodách nebo v jejich blízkosti. Přes problémy s brankáři a četná zranění se udrželi v postupové osmičce a čtvrtfinálovým soupeřem jim byl celek ze samého vrcholu tabulky, Pardubice. Přestože Znojmo po dvou utkáních na ledě favorita prohrávalo 0:2 na zápasy, v domácím prostředí se mu podařilo sérii srovnat. Ve městě perníku a dostihových závodů však Orli opět prohráli a v šestém utkání hraném doma už nedokázali se soupeřem srovnat krok, když mu podlehli o jediný gól 1:2.

Jubilejní pátá sezona vyšla Znojemským ještě lépe, než ta předchozí, neboť se nemuseli potýkat s žádnou dlouhodobější herní krizí. Ještě před začátkem samotné soutěže vyhráli pohár sázkové kanceláře Tipsport, když ve finále porazili Spartu. Vyrovnanými výkony si potom Orli zajistili postup do play off ze čtvrtého místa a podruhé v historii se v prvním kole utkali se Slavií Praha. Do vyřazovacích bojů vlétlo mužstvo s novou image coby Společenstvo orlů podle Tolkienovy trilogie Pán Prstenů. V každém zápase se potom se Slavií alias Mordorem přetahovalo o vedení v sérii, která nakonec dospěla až k sedmému utkání v Hostan aréně. Napínavý souboj skončil po šedesáti minutách nerozhodně a také nastavení nepřineslo rozřešení. O dalším nepostupu Znojma do semifinále rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž byli sešívaní o skřetí chlup úspěšnější.

Pokud se o sezonách, v nichž se Znojmo čtyřikrát za sebou neprobojovalo přes první kolo play off, hovořilo jako o nevydařených, pak tento přívlastek nebyl na místě. Naopak, pro Orly to pokaždé byl úspěch, neboť teprve ve své šesté extraligové sezoně poznali, co to znamená, když se nedaří. sezona jim 2004/2005 jim nevyšla zrovna podle představ, přestože v týmu působili i hráči z NHL, kteří si při zámořské výluce hledali angažmá v Evropě. Většina z nich však ještě před Vánoci mužstvo opustila kvůli lepším nabídkám z Ruska, resp. Finska. Znojemští i přes problémy s úzkým kádrem dohráli ročník se ctí a ukončili ho na jedenácté příčce, přičemž ještě tři kola před koncem měli alespoň teoretickou šanci na postup do elitní osmičky.

Extraligová sezona 2005/2006, pro Orly s pořadovým (šťastným) číslem sedm, byla zatím tou nejúspěšnější v historii znojemského hokeje. Po předchozím ne příliš vydařeném ročníku zůstali u kormidla trenéři Hořava s Votrubou a tvrdá práce celého týmu přinesla bronzové ovoce. Mužstvo postavené kolem ikon Trvaje a Dopity skončilo po základní části páté a k dosud zakletému čtvrtfinálovému měření sil vyzvalo Vítkovice. Touha Znojemských prolomit smůlu uplynulých let byla obrovská a po šesti zápasech slavili postup mezi elitní čtyřku. V semifinále se jim však postavila ambiciózní Sparta, která dokonale napravila nevalné výkony z dlouhodobé části. Přes Orly přešla na pět pokusů, o jeden více potřebovala ve finále na favorizovanou Slavii. Hokejisté z malého jihomoravského města však byli Pražanům zdatným soupeřem, cestu za titulem jim rozhodně nijak neusnadnili a zaslouženě si pověsili na krk medaile za konečné třetí místo.


Čtvrtfinálová série Pardubice – Znojmo v sezoně 2002/2003

Díl první: rozhodla branka Ladislava Lubiny v oslabení

1. zápas čtvrtfinále, středa 5. března 2003:
HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE – HC ZNOJEMŠTÍ ORLI 2:1 (1:0, 0:1, 1:0).
Branky a nahrávky:
18:08 P. Sýkora (Zábranský, Čáslava), 43:22 Lubina (Zábranský, Čáslava) – 26:35 Snopek (Haman, Uram). Rozhodčí: Husička, Minář – Chytil, Pospíšil. Vyloučení: 5:7, navíc Blažek (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 8950. Střely na branku: 44:32. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: A. Svoboda – M. Sýkora, Mudroch, Zábranský, Čáslava, Novotný, Duben, Pácal, Janecký – Kudrna, Blažek, Lubina – P. Sýkora, Divíšek, Pospíšil – Kropáč, Mikeska, Pištek – Kolář, Koukal, Průcha.
HC Znojemští Orli: Altrichter – Benák, Havíř, Snopek, Toman, Soudek, Křetínský – Haman, Pucher, Uram – Vorel, Melenovský, Procházka – Barus, Erat, Plášek – Kumstát, Mikulík, Beroun.

Utkání rozhodla branka Ladislava Lubiny ve vlastním oslabení po špatném střídání Znojemských. Pardubičtí vstoupili do utkání aktivněji, v závěru úvodního dějství se dostali zásluhou Petra Sýkory do vedení. Jenže ve druhé třetině Orli přidali a zásluhou střely Jana Snopka od modré čáry srovnali. Třetí třetina nabídla velký boj, v něm rozhodla obětavá práce Ladislava Lubiny při vlastním oslabení, když nadvakrát překonal znojemského gólmana Altrichtera.

Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Avizovali jsme, že to nebude proti Znojmu jednoduché. Tlak je velký, jsme jasným favoritem a soupeř přijel ve velké pohodě. Dneska hráli výborně. My jsem hráli velice špatně v defenzivě, pouštěli jsme soupeře přes střední pásmo a zachránil nás skvělý brankář Svoboda.“
Miloslav Hořava (HC Znojemští Orli): „Potvrdilo se, že to bude těžký zápas. Musím pochválit naše hráče, kteří odehráli výborný zápas takticky a šli do toho úplně naplno. Myslím si, že série nebude tak krátká, jak si Pardubice představují.“

Díl druhý: exhibice před vyprodaným stadionem

2. zápas čtvrtfinále, čtvrtek 6. března 2003:
HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE – HC ZNOJEMŠTÍ ORLI 7:1 (4:0, 1:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
1:26 Mudroch (M. Sýkora, Blažek), 2:34 Tvrdík (Janecký, Kropáč), 14:35 Pospíšil, 18:18 Pištek (Mikeska, M. Sýkora), 30:21 Blažek (Lubina, M. Sýkora), 43:55 Pištek (Kudrna), 50:34 Kudrna – 41:33 Benák (Pucher). Vyloučení: 9:12, navíc Snopek (Znojmo) osobní trest do konce utkání. Využití: 3:1. Diváci: 9300 (vyprodáno). Střely na branku: 40:36. Vývoj skóre: 5:0, 5:1, 7:1.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: A. Svoboda – M. Sýkora, Mudroch, Zábranský, Čáslava, Novotný, Duben – Rolinek, Blažek, Lubina – Sýkora, Divíšek, Pospíšil – Kropáč, Janecký, Tvrdík – Kudrna, Mikeska, Pištek.
HC Znojemští Orli: Altrichter – Benák, Havíř, Snopek (21. Němeček), Toman, Soudek, Křetínský – Uram, Pucher, Haman – Vorel, Melenovský, Procházka – Barus, Erat, Plášek – Beroun, Mikulík, Kumstát.

Jednoznačná záležitost. Pardubičtí hokejisté v tomto druhém utkání svého soupeře jistě přehráli. Potřebný náskok si vybudovali již v první třetině, kdy se trefili čtyřikrát. Východočeši navyšovali skóre i po přestávce, jediný gól soupeře vstřelil Václav Benák za rozhodnutého stavu. Naopak dvě branky Pardubic vstřelil Ľubomír Pištek, tři body do kanadského bodování play off si v tomto duelu připsal obránce Michal Sýkora.

Jiří Seidl (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Odehráli jsme velice kvalitní utkání. Oproti středě jsme byli uvolněnější, nebyli jsme tak nervózní. Vyšel nám začátek utkání a od toho se to všechno odvíjelo. Kombinace nám perfektně vycházely. Mrzí nás jen, že za rozhodnutého stavu došlo ze strany Znojma ke zbytečným faulům.“
Miloslav Hořava (HC Znojemští Orli): „Sehráli jsme velice špatný zápas a domácím stačil průměrný výkon, aby vyhráli i takovým rozdílem. Začali jsme špatně a zápas podle toho dopadl. Své asi sehrála psychika a po vydařeném prvním zápase jsme si mysleli, že to půjde samo, ale tak to nejde. Musíme hře dát daleko více.“

Díl třetí: Pardubice byly blízko vítězství

3. zápas čtvrtfinále, neděle 9. března 2003:
HC ZNOJEMŠTÍ ORLI – HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE 3:2 (1:0, 1:2, 1:0).
Branky a nahrávky:
7:46 Melenovský (Pucher), 37:58 Uram (Křetínský), 45:54 Uram – 20:22 Blažek (Kropáč), 20:47 Čáslava (Divíšek). Rozhodčí: Husička, Minář – Chytil, Pospíšil. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5700 (vyprodáno). Střely na branku: 30:42. Vývoj skóre: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Znojemští Orli: Altrichter – Benák, Havíř, Snopek, Toman, Soudek, Křetínský – Pucher, Haman, Uram – Melenovský, Vorel, M. Procházka – Erat, Plášek, Barus – Mikulík, Petr Kumstát, Beroun.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: A. Svoboda – Čáslava, Zábranský, M. Sýkora, Mudroch, A. Novotný, Duben, Pácal, Kolář – P. Sýkora, Divíšek, Pospíšil – Kropáč, Blažek, Lubina – Kudrna, Mikeska, Pištěk – Rolinek, Janecký, Tvrdík.

Napínavý boj. Pardubičtí hokejisté se v tomto duelu ujali dvěma slepenými brankami na počátku druhého dějství, ale nadějný stav nedotáhli do vítězného konce. Východočeši svého soupeře přestříleli, jenže Znojmo bylo produktivnější. Zápas rozhodla střela Marka Urama ze 46. minuty. Za Pardubice skórovali Tomáš Blažek a Petr Čáslava.

Milan Kastner (HC Znojemští Orli): „Byli jsme v první třetině lepší, soupeř nás ale zaskočil hned v úvodu druhé třetiny dvěma rychlými góly, kterými otočil výsledek, a v tu chvíli měl velkou převahu. Důležité bylo, že jsme přečkali kritickou čtvrthodinku, kdy jsme nevěděli, co máme hrát, bez další inkasované branky. Škoda jen, že jsme nevyužili ve třetí třetině po vstřelené brance ještě další šance. Na soupeře přišel útlum a nám se podařilo vyhrát. Kdyby Pardubice vedly už 3:0 na zápasy, tak bychom byli ve velmi špatné situaci.“
Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Zápas jsme mohli rozhodnout ve druhé třetině, kdy jsme otočili výsledek a vytvořili si další příležitosti. Bohužel jsme šance neproměnili a dovolili Znojmu po našich hrubkách vývoj zápasu otočit na svou stranu. Potom jsme už nehráli náš kombinační hokej, zbytečně jsme si komplikovali situaci a jenom nastřelovali kotouče. Znojmo už jen stav udržovalo.“

Díl čtvrtý: nejhorší zápas Pardubic

4. zápas čtvrtfinále, pondělí 10. března 2003:
HC ZNOJEMŠTÍ ORLI – HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE 4:1 (1:0, 2:0, 1:1).
Branky a nahrávky:
5:07 Pucher (Uram), 28:26 Uram (Pucher, Havíř), 29:32 Barus (Mikulík, Havíř), 42:54 Vorel (Uram, Toman) – 55:14 Divíšek (Lubina). Rozhodčí: Bolina, Rejthar – Kalivoda, Chytil. Vyloučení: 11:11, navíc Petr Sýkora (Pardubice) 5 minut a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Střely na branku: 35:39. Vývoj skóre: 4:0, 4:1.

HC Znojemští Orli: Altrichter – Benák, Havíř, Snopek, Toman, Soudek, Křetínský – Pucher, Haman, Uram – Melenovský, Vorel, Procházka – Erat, Barus, Plášek – Kumstát, Mikulík, Beroun.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: A. Svoboda (43. Barek) – M. Sýkora, Mudroch, Čáslava, Zábranský, Novotný, Duben, Pácal, Janecký – Kudrna, Mikeska, Lubina – P. Sýkora, Divíšek, Pospíšil – Kropáč, Tvrdík, Pištěk – Kolář, Koukal, Průcha.

Čtvrtý zápas série se Pardubicím vůbec nepovedl. Domácí v něm byli lepší a po zásluze dokráčeli trpělivým a cílevědomým výkonem za vyrovnáním série na 2:2. Jedinou branku hostí vstřelil Tomáš Divíšek, naopak v domácím dresu úřadovala dvojice Peter Pucher – Marek Uram.

Milan Kastner (HC Znojemští Orli): „První dvě třetiny jsme podali nejlepší výkon v letošní sezoně. Dostali jsme se do vedení 4:0. V závěru byla hra hodně rozkouskovaná, přesto jsme náskok udrželi. Povedlo se nám sérii srovnat na 2:2, hráčům stouplo sebevědomí a máme o co hrát.“
Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Hráli jsme alibisticky, hodně individuálně. Proto se nám celá koncepce rozpadla a my jsme prohráli. Věřím, že ve čtvrtek nastoupí úplně jiné mužstvo s větším nasazením, ukázněné. Budeme hrát daleko důrazněji hlavně v prostoru před brankou.“

Díl pátý: důležité vítězství

5. zápas čtvrtfinále, čtvrtek 13. března 2003:
HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE – HC ZNOJEMŠTÍ ORLI 3:1 (1:1, 0:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
6:35 M. Sýkora (T. Blažek), 46:26 Pištek (Kropáč), 58:06 Lubina (T. Divíšek) – 14:06 Vorel. Rozhodčí: Minář, T. Svoboda – Český, Kostka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9300 (vyprodáno). Střely na branku: 40:26. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 3:1.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: A. Svoboda – Novotný (9. Janecký), Duben, Čáslava, Pácal, M. Sýkora, Mudroch – Kudrna, Mikeska, Janecký (9. Pištek) – Kolář, Koukal, Průcha – Rolinek (37. Kropáč), Blažek, Lubina – P. Sýkora, Divíšek, Pospíšil.
HC Znojemští Orli: Altrichter – Benák, Havíř, Snopek, Toman, Soudek, Křetínský – Uram, Haman, Pucher – Procházka, Vorel, Melenovský, Vorel – Plášek, Barus, Erat – Beroun, Mikulík, Kumstát.

Pořádný nervák. Pardubičtí hokejisté po dvou porážkách na ledě potřebovali zabrat a vrátit psychologickou výhodu na svou stranu. Skóre otevřel střelou z prostoru mezi kruhy Michal Sýkora, jenže Marek Vorel stihl do konce první třetiny vyrovnat. Rozhodovalo se až v závěrečném dějství. V něm se ve 47. minutě prosadil Ľubomír Pištek, důležitou uklidňující branku přidal dvě minuty před koncem Ladislav Lubina.

Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Pro nás bylo utkání po psychické stránce velice těžké, ale hráči se toho zhostili dobře. Hráli jsme disciplinovaně a proto jsme vyhráli. Novotný byl nastřelen kotoučem zezadu do krku a byl odvezen do nemocnice. Uvidíme v pátek, jak to s ním vypadá. Náš inkasovaný gól byl chyba Adama Svobody, ale on potom chytil tři gólové šance. Pak už jsme hráli poctivě v obraně a soupeře jsme k ničemu nepustili.“
Milan Skrbek (HC Znojemští Orli): „Zápas jsme zvládli celkem dobře, přestože jsme prohráli. Nepodařily se nám však herně vstupy do druhé a třetí třetiny.“

Díl šestý: vrcholná podívaná a kýžený postup

6. zápas čtvrtfinále, sobota15. března 2003:
HC ZNOJEMŠTÍ ORLI – HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE 1:2 (0:1, 1:1, 0:0).
Branky a nahrávky:
39:47 Snopek (Toman) – 7:16 Mikeska (Kropáč, Zábranský), 26:23 Kolář (Průcha, M. Sýkora). Rozhodčí: Rejthar, Kolísek – Pešek, Bláha. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno). Střely na branku: 35:36. Vývoj skóre: 0:2, 1:2.

HC Znojemští Orli: Altrichter – Benák, Havíř, Snopek, Toman, Němeček, Křetínský – Uram, Haman, Pucher – Procházka, Vorel, Melenovský, Vorel – Plášek, Barus, Erat – Mikulík, P. Kaňkovský, Kumstát – Beroun.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: A. Svoboda – M. Sýkora, Mudroch, Zábranský, Duben, Čáslava, Pácal – Kudrna, Blažek, Lubina – P. Sýkora, Divíšek, Pospíšil – Kropáč, Mikeska, Janecký – Kolář, Průcha, Koukal.

O výsledku a postupu Pardubic do semifinále rozhodly dvě potrestaná zaváhání znojemských hráčů. Už v 8. minutě se gólově prosadil Michal Mikeska, ve 27. minutě přidal druhý gól Jan Kolář. Znojemský obránce Jan Snopek sice těsně před druhou sirénou snížil, ale Pardubice si přes rostoucí tlak soupeře nenechaly vzít vítězství v sérii.

Milan Skrbek (HC Znojemští Orli): „Je škoda, že jsme inkasovali první branku a dlouho jsme se z tohoto šoku nevzpamatovali. Naopak po druhé chybě jsme dostali další gól. Zachránila nás až branka v závěru druhé třetiny, která nás postavila na nohy. Ve třetí třetině jsme podali vynikající výkon, chybělo nám jen více štěstí k vyrovnání a také k postupu.“
Miloš Říha (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Začali jsme podstatně lépe, hodně nám psychicky pomohla vedoucí branka. Po získání dvoubrankového náskoku nás rozhodilo vyloučení. Znojmo začalo forčekovat, dostalo se do hry a my se ocitli pod tlakem. Před poslední třetinou jsme se museli uklidnit, neboť vyloučení nás nesmírně rozhodilo. Myslím si, že jsme koncovku zvládli. Brankář Svoboda nás ve dvou vyložených šancích Znojma podržel.“


Informační servis před čtvrtfinálovou sérií

Představení soupeře

HC Znojemští OrliOficiální název klubu: HC Znojemští Orli a. s.
Adresa: Dvořákova 2922/16, Znojmo, 669 02

Internetové stránky: www.hcorli.cz
E-mail: kankovsky@hcorli.cz
Telefon, fax: 515 267 315, 515 221 011

Rok založení klubu: 1933
Klubové barvy: červená, bílá a černá
Kapacita stadionu: 5500 míst
Mistr ligy: nikdy
V nejvyšší soutěži: od roku 1999
Názvy klubu: 1933 – TJ Sokol Znojmo, 1993 – SK Znojmo, 1997 – HC Excalibur, 2001 – Znojemští Orli

Prezident klubu a sportovní manažer: Jaroslav Vlasák
Obchodní manažer: Roman Kaňkovský

Trenér: Miloslav Hořava
Asistent trenéra: Jan Votruba

Poslední zápasy

Sezona Bilance Skóre Základní části Play off
1999/2000 2 – 0 – 1 – 0 – 1 15:11 3:1 4:4 2:3 6:3
2000/2001 1 – 0 – 0 – 0 – 3 10:13 3:2 3:4 1:3 3:4
2001/2002 2 – 0 – 1 – 0 – 1 10:12 3:0 3:1 1:8 3:3 p.
2002/2003 8 – 0 – 0 – 0 – 2 30:17 3:0 2:1 2:1 6:4 2:1 7:1 2:3 1:4 3:1 2:1
2003/2004 3 – 0 – 1 – 0 – 0 22:12 6:3 3:3 6:2 7:4
2004/2005 3 – 0 – 0 – 0 – 1 18:9 2:1 3:5 5:0 8:3
2005/2006 2 – 0 – 0 – 0 – 2 9:8 1:2 2:1 3:1 3:4
2006/2007 2 – 0 – 0 – 0 – 2 12:8 2:3 3:4 4:0 3:1

Okénko do historie

Pardubice – Znojmo Doma Venku CELKEM
Výhry Pardubic 14 9 23
Výhry Znojma 9 3 12
Nerozhodná utkání Pardubice – Znojmo 2 1 3
CELKEM odehraných utkání 38

Zajímavosti ze vzájemné historie

Zajímavost Hodnota
Nejvyšší výhra Pardubic Pardubice – Znojmo 7:1 (2002/2003)
Nejvyšší výhra Znojma Znojmo – Pardubice 8:1 (2001/2002)
Nejvyšší remíza Pardubice – Znojmo 4:4 (1999/2000)
Nejvíce branek v jednom utkání Znojmo – Pardubice 4:7 (2003/2004)
Znojmo – Pardubice 3:8 (2004/2005)
Nejméně branek v jednom utkání Znojmo – Pardubice 0:3 (2001/2002)
Pardubice – Znojmo 2:1 (2002/2003)
Znojmo – Pardubice 0:3 (2002/2003)
Znojmo – Pardubice 1:2 (2002/2003)
Pardubice – Znojmo 2:1 (2002/2003)
Znojmo – Pardubice 1:2 (2002/2003)
Pardubice – Znojmo 2:1 (2004/2005)
Znojmo – Pardubice 2:1 (2005/2006)
Pardubice – Znojmo 2:1 (2005/2006)
„Celkový“ výsledek Pardubice – Znojmo 128:91
„Průměrný“ výsledek Pardubice – Znojmo 3,37:2,39
Průměrný počet gólů na utkání Pardubice – Znojmo 5,76
Poslední zápas Znojmo – Pardubice 1:3 (18. února 2007)

Zdroj historie: www.hcorli.cz