25.02.2015
(HoH)

Starší dorostenci vyzvou v Litomyšli brněnskou Kometu

PARDUBICE — Předposlední domácí zápas v základní části RAKO extraligy staršího dorostu nesehrají pardubičtí mladíci v Tipsport areně, ale i oni nastoupí mimo ni. V pátek 27. února 2015 je od 18.00 hodin čeká duel s Kometou Brno, kterou přivítají na zimním stadionu v Litomyšli.

„Pro nás je zápas obrovskou motivací a velikou výzvu. Mimo našich reprezentantů žádný z hráčů nezažil atmosféru před několika stovkami diváků. Pro nás to bude veliký zážitek, na který se moc těšíme,“ řekl trenér starších dorostenců HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Miroslav Vybíral.

I on si uvědomuje, že pro hráče není jednoduché hrát před početnou kulisou, tento zápas ale samozřejmě přivítal: „Pro nás je dobře, že se takové utkání uskuteční před play off. Hráči nejsou na velkou návštěvu zvyklí, budou pod tlakem ze zodpovědnosti před publikem a celkově se přiblíží vyřazovacím bojům,“ poznamenal kouč.

STARŠÍ DOROSTENCI #hcpce oplatili @kralovstilvi domácí prohru a na jeho ledě vyhráli 3:2.

Video zveřejněné uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),

„Největší motivací pro hráče je fakt, že se takové utkání uskuteční. Stále se bavíme o tom, že chtějí hrát veliký hokej a tohle je další malinkatý krůček k němu, hrát už nyní před několika stovkami diváků,“ pokračoval Miroslav Vybíral.

Pardubice mají soupeři co oplácet: v polovině ledna mu v Brně podlehly 2:6, oba góly hostí vstřelil Filip Zadina. „Kometa je tradičně silná i v mládeži, mají velmi šikovné hráče, řadu reprezentantů. Čekám výborný hokej, Brňané hrají technicky, dohrávají souboje, ale snaží se hrát hlavně do kombinace. Snad se zápas bude i fanouškům líbit,“ řekl trenér Pardubic.

„Zimní stadion v Litomyšli nabízí vynikající podmínky, je zde velmi dobré zázemí pro hráče a diváky. Prostředí bude maximálně sportovní s výbornou kulisou,“ doplnil Miroslav Vybíral.