25.02.2015
(HoH)

Kapitán Petr Čáslava: Aspoň jsme to odmakali

PARDUBICE — Na třetí vedení Karlových Varů už Pardubice nemohly zareagovat, v prodloužení prohrály s Energií 2:3 a ztratily veledůležité dva body. Východočeši v nabouchané tabulce Tipsport extraligy opustili elitní šestku. „Dostali jsme první gól a museli jsme dotahovat, což nám moc nejde. Nakonec jsme z toho sice vytřískali aspoň bod, ale pro nás je to málo,“ řekl kapitán A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Petr Čáslava.

Letošní statistiky Petra Čáslavy
Zápasy Góly Asistence Body +/− Tr. minuty
50 7 13 20 +3 32

I když Pardubice prohrály pošesté v řadě, snažil se hledat i pozitiva na výkonu hráčů. „Nás může aspoň trochu povzbudit, že jsme to fakt odmakali. Jenže blíží se play off a my bychom potřebovali uhrát úplně jiné výsledky,“ poznamenal důrazný obránce.

„My jsme chtěli a chceme uhrát šestku, celou sezonu se v ní držíme. Ať skončíme jakkoliv, chceme jít do čtvrtfinále. Nedíváme se na Zlín, ale na naše dva zápasy. Chceme je vyhrát a pokud se to povede, bude to jedině super. Pak bychom mohli být dobře naladění na play off, ať už to bude čtvrtfinále, nebo předkolo,“ pokračoval velezkušený zadák.

Kapitánem #hcpce v dnešním utkání #PCEvMBL je obránce PETR #ČÁSLAVA.

Fotka zveřejněná uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),

Pardubičtí po prohře ztratili psychickou výhodu, že vše mají ve své moci: Zlín porazil Hradec Králové 3:2 a utekl o dva body. „O tom, jak hrají, jsme se během zápasu nebavili, neřešili jsme to. My se díváme na sebe, prohráli jsme pět zápasů v řadě, my potřebujeme vyhrávat,“ zdůraznil.

„Náš výkon byl jiný oproti předešlým zápasům, bruslilo se a hrálo se pro mančaft. Musíme to v Plzni odmakat a až po něm se dívat na ostatní,“ doplnil Petr Čáslava.