21.02.2015
(HoH)

Liga mistrů se rozšíří, Pardubice v ní nechybí

PARDUBICE — Některé změny čekají na příští ročník hokejové Ligy mistrů. Elitní nadnárodní soutěž má za sebou úvodní sezonu a už detailně spřádá plány do budoucna. Zástupci 26 zakládajících klubů se sešli na schůzce v Berlíně, kde projednávali podrobnosti projektu pro příští období. V nové sezoně 2015/2016 nastoupí do Champions Hockey League o čtyři kluby více, tedy 48.

Licence A a tedy jistou účast mají z českých klubů Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Steel a samozřejmě HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Další dvě pozice obsadí vítěz základní části a extraligový mistr.

Novinkou hokejové Ligy mistrů pro nový ročník 2015/2016 bude rozdělení klubů do základních skupin. Ty byly dosud čtyřčlenné, nově se počítá s tříčlennými skupinami, kterých bude celkem šestnáct. Každý z účastníků sehraje čtyři zápasy: po dvou doma a venku. Základní skupiny odstartují 20. srpna 2015, skončí 6. září 2015.

Vítězové a celky ze druhých míst postoupí do play off, vyřazovacích bojů se zúčastní dvaatřicet účastníků. První čtyři kola play off se hrají na dva zápasy (systémem doma – venku). Vyřazovací série zahájí 22. září 2015, šampion příštího ročníku hokejové Ligy mistrů bude znám 9. února 2016.

Los základních se uskuteční znovu během mistrovství světa 13. května 2015 v Praze. Nově do soutěže přistupuje běloruský Něman Grodno (jako vítěz Kontinentálního poháru), po dvou zástupcích budou mít v základních skupinách Slovensko, Dánsko, Norsko, Velká Británie, jednoho pak Francie.