14.2.2015
Adam Joska

Junioři získali důležité dva body, doma udolali Kladno

PARDUBICE — Dramatické utkání se šťastným koncem sehráli junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice proti Kladnu, nad Rytíři zvítězili 4:3 v prodloužení. Trenéři dali ztuha do kupy tři formace, které doplnili staršími dorostenci. Jejich kapitán Miroslav Rohlík v 11. minutě srovnával kladenské vedení, na začátku druhé třetiny poslal Pardubice do vedení Tomáš Pipek. Na kladenské srovnání navázal Radovan Chvojka, domácí ale těsný náskok neudržely, Kladno vyrovnalo čtrnáct sekund před koncem při hře bez brankáře. V samostatných nájezdech se Rytíři dostali do vedení, Východočeši ale nakonec druhý bod díky Karlu Vejmelkovi v bráně a Tomáši Pipkovi s Radovanem Chvojkou, který vsítil rozdílový gól, urvali.

DHL extraliga juniorů, 47. kolo, sobota 14.2.2015, Tipsport arena

Dynamo Pardubice

Rytíři Kladno

4:3sn
1:1, 1:1, 1:1 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 10:05 Rohlík (Budík), 22:52 Pipek (Hlaváček), 47:22 Chvojka (Kusý, Budík), rozhodující samostatný nájezd Chvojka – 8:53 Janeček (Schildhabel), 33:45 Hulcr (Janeček, Šilhavý), 59:46 Havlůj (Macháček, Machač). Rozhodčí: Horinek – Kis, Lučan. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 42:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
Dynamo Pardubice: Vejmelka – Adam, Bažant, Budík, Pilný, Vácha – Havrda, Hlaváček, Chvojka, Kusý, Kysela, Pipek, Rohlík, Vála, Velinský.
Rytíři Kladno: Švihálek – Bunda, Hulcr, Matula, Potěchin, Větrovec, Zajíc – Doležal, Hajný, Havlůj, Janeček, Kaprál, Kružík, Machač, Macháček, Miura, Schildhabel, Slánský, Šilhavý.

Komentář

Přestože oba celky vstoupily do utkání velice aktivně, tak první vážnější šance byla k vidění v malé hale pardubické Tipsport areny až v 8. minutě, kdy v přesilové hře trefil Švihálek tyčku pardubické klece. O minutu později už ale Vejmelka poprvé kapituloval, Schildhabel našel svou přesnou přihrávkou Petra Janečka, který nasměřoval puk za záda domácího gólmana a otevřel skóre utkání – 0:1.

Východočeši ale se svou gólovou odpovědí nečekali dlouho, v 11. minutě se po Bundově chybě na modré čáře v útočném pásmu hostů ujal puku Budík, jenž s ním přejel přes celé hřiště a poté ho poslal na Miroslava Rohlíka, který bekhendovým blafákem překonal Švihálka a svým prvním gólem v juniorské extralize vyrovnal – 1:1.

Zbytek třetiny panoval ve stejném duchu jako její začátek, ale ani jeden z týmů si už vážnější šanci vypracovat nedokázal, hráči tak vstupovali do druhé dvacetiminutovky za nerozhodného stavu.

Vstup do druhé třetiny se lépe vydařil domácím, když se po třech minutách hry ujali vedení. Hlaváčkovi se sice nepodařilo poslat puk za Švihálka, ale následně se kotouč odrazil k Tomáši Pipkovi, jenž se dorážkou do prázdné brány nemýlil – 2:1.

Ve 27. minutě nedokázal Havlůj využít velké zaváhání pardubické obrany, když jel sám na Vejmelku, mířil mezi jeho betony, což si domácí gólman pohlídal. Kladenští následně nabídli soupeři přesilovou hru pět na tři, ten ji ale nedokázal využít. Zato Rytíři byli v přesilové hře úspěšní, ve 34. minutě se nejprve nedokázal prosadit Janeček se Šilhavým, poté se ale kotouč odrazil k volnému Lukáši Hulcrovi, který bez problémů trefil odkrytou svatyni Pardubic – 2:2.

Dvě minuty před koncem druhé části mohlo jít Kladno do vedení, ale nedokázalo využít svou gólovou příležitost, Slánský dostal přihrávku před prázdnou bránu, nedokázal ji však trefit. Hráči tak i po druhé třetině odcházeli do kabin za nerozhodného stavu.

Ve 46. minutě zahrozili hosté, Machač jel sám na Vejmelku, na kterého nevyzrál, jeho blafák totiž dobře přečetl a zasáhl lapačkou. O dvě minuty později se radovali domácí hokejisté, Kusého střelu z mezikruží vyrazil hostující brankář pouze k Radovanu Chvojkovi, který následně dopravil kotouč za jeho záda a poslal Pardubice do vedení - 3:2.

Devět minut před koncem třetí třetiny nabídli Rytíři Pardubicím další přesilovou hru pěti proti třem, ale i tentokrát ji dokázali úspěšně ubránit. I Východočeši byli dvakrát za sebou vyloučeni, jenže ani Kladno početní výhodu nedokázalo zužitkovat. Pardubice dobře bránily svůj těsný náskok, minutu a půl před koncem základní hrací doby odvolali hosté brankáře a čtrnáct vteřin před koncem se jim podařilo vyrovnat. Po skrumáži před bránou se kotouč dostal na hůl Petra Havlůje, který ho nasměřoval za záda Vejmelky – 3:3.

I třetí třetina skončila za nerozhodného stavu, utkání tak po krátké pauze pokračovalo prodloužením, ve kterém se však ani jeden z celků nedokázal prosadit. Takže nakonec zápas dospěl až do nájezdů, po první sérii vedli hosté, ve třetí dokázal Tomáš Pipek vyrovnat a v páté rozhodl Radovan Chvojka – 4:3. Karel Vejmelka dokázal čtyři kladenské pochytat.

Zápasy v sezóně

13. kolo, 27. 9. 2014
KLA - PCE
4:3sn
28. kolo, 22. 11. 2014
PCE - KLA
3:2
47. kolo, 14. 2. 2015
PCE - KLA
4:3sn
52. kolo, 2. 3. 2015
KLA - PCE
2:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube