12.02.2015
Jan Hrabal

Teď jde o všechno. Juniorské boje o play off začínají

PARDUBICE — Čtyřiačtyřicet zápasů mají junioři za sebou, ale teď začíná ta pravá sezona. Mladíci mají před sebou desítku utkání, ve kterých se rozhodne, zda si zahrají play off. Šestašedesát získaných bodů nyní míří do prázdna, šestku vlčáků nyní čeká desetietapový závod o vstupenku do vyřazovacích bojů. Tu získají první čtyři ze šesti týmů. Pardubice chtějí být mezi nimi!

„Těšíme se na vrchol základní části, budeme bojovat o play off. Teď jsme hráli spíše přípravné zápasy, ale chyběl tomu náboj, který hokej potřebuje. Teď nás čeká deset zápasů, ve kterém se rozhodne o play off. Budou mít náboj – jde o všechno!“ řekl trenér pardubických juniorů Marek Zadina.

Systém soutěže je rozmanitý, pro Pardubice se sezona vyvíjela následovně: po prvních společných třiceti kolech se extraliga rozdělila: prvních osm týmů hrálo čtrnáct zápasů s tím, že po 44 utkáních v součtu se tabulka vynulovala a rozdělila na dvě skupiny po šesti týmech s tím, že první čtyři postoupí do play off.

Boj o play off? Obrovská motivace

„Závěr druhého dílu základní části jsme zvládli docela dobře, v tabulce jsme díky lepším vzájemným zápasům přeskočili Kometu Brno. Teď během týdne pořádně potrénujeme, nabudíme tým pozitivní atmosférou, kluci se už nyní těší, ať to vypukne!“ prohlásil Marek Zadina.

Umístění mužstev vyšlo tak, že Pardubice postoupily do skupiny složené pouze z českých týmů: na Východočechy čekají obě pražská „S“, Plzeň, Kladno a Liberec. Druhou elitní juniorskou sestavu tvoří Vítkovice, Zlín, Třinec, Chomutov, Mladá Boleslav a Kometa Brno.

„Chtěli jsme nastartovat sezonu, dostat se do osmičky, to se nám podařilo, máme nyní větší klid na práci a teď se chceme procpat do play off. To je pro každého hráče veliká odměna, kluci si to užijí, mají obrovskou motivaci. Postavíme se k tomu, chceme dojít co nejdál!“ jasně vyhlásil trenér pardubických juniorů, který vede tým po boku Pavla Rohlíka spolu s Richardem Králem.

Východočeši během sezony prokázali kvalitu a sehráli proti silným protivníkům velmi kvalitní zápasy. „Když za nás nastoupí kluci z A týmu a hrajeme v plné sestavě, tak je to znát na výsledcích i samotném týmu. Oni jsou schopni jej strhnout, ostatní se k nim přidají, hrají výborně a přenesou to i do dalších zápasů,“ poznamenal.

Parta je s blížícím se vrcholem sezony semknutější

Z hráčů A týmu jsou juniorského věku brankář Karel Vejmelka, obránce Jan Ščotka a útočníci Michael Špaček a Daniel Voženílek. Poslední tři jmenovaní hráli na mistrovství světa juniorů.

„Budeme hrát s hráči, které budeme mít k dispozici. I oni hráli výborně a jsou schopni porazit kohokoliv. Věřím, že to bude dobré,“ řekl Marek Zadina. Hlavně v lednu se projevila síla týmu, ten postupně dokázal porazit Plzeň, Kometu Brno, Spartu Praha i Liberec.

„Čím se blíží závěr sezony, tím mi kluci přijdou semknutější, to je jedině dobře. Parta je stále stejná, s Richardem Králem se snažíme působit pozitivně a věřím, že se to i odráží na náladě v týmu. Na to, v kolika hrajeme zápasy, protože máme dost zraněných hráčů, tak to zvládají velmi dobře,“ doplnil Marek Zadina.