21.01.2015
Jan Hrabal

Na DERBY #4 budou platit zvýšená bezpečnostní opatření

PARDUBICE — Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice se v součinnosti s bezpečnostními složkami připravuje na extraligové utkání HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – Mountfield HK, které se uskuteční v pátek 30. ledna 2015 od 17.10 hodin.

Pardubický hokejový klub očekává, že zápas bude sledovat zaplněná aréna, o lístky na atraktivní duel panuje mezi fanoušky velký zájem a dá se očekávat, že utkání bude opět zcela vyprodané a doprovodí jej desetitisícová kulisa zaplněné Tipsport areny.

S časovým předstihem, ve středu 21. ledna 2015, jednal hokejový klub se zástupci Policie České republiky, Městské policie Pardubice a klubu Mountfield HK, aby byla zajištěna bezpečnost fanoušků a nebyl narušen průběh extraligového utkání.

Do arény nebude vpuštěn žádný fanoušek pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných látek. Pořadatelé budou ve spolupráci s policisty nekompromisní v dohledu na dodržování návštěvního řádu arény. Pro tento zápas bude opětovně stejně jako v předchozím vzájemném střetnutí platit zákaz vnášení nápojů do hlediště.

Pardubický klub vyzývá fanoušky hostujícího celku, aby přijeli dříve, případně si pro cestu do Pardubic vybrali vlakový spoj s odjezdem již v 15.08 hodin z královéhradeckého hlavního nádraží s příjezdem o půl hodiny později do Pardubic. České dráhy operativně posílí soupravy pro dopravu mezi oběma krajskými městy před a po skončení utkání.

Pro fanoušky klubu Mountfield HK budou před nádražní budovou přistaveny autobusy, které je odvezou přímo k Tipsport areně. Stejný režim bude panovat po skončení utkání, příznivci hostujícího klubu je mohou využít při cestě od Tipsport areny směrem k pardubickému hlavnímu nádraží.

Na extraligové derby se chystá několik set fanoušků královéhradeckého klubu, po vzájemné dohodě uvolnil klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice z bezpečnostních důvodů pro hostující fanoušky také sektor 102. Sektory 102 a 202 budou bezpečnostně odděleny, na pořádek a dodržování návštěvního řádu bude dohlížet zesílená pořadatelská služba.

Příznivci Mountfieldu HK budou mít před halou vyčleněn oddělený koridor ke vchodu do sektoru hostí. Tento vchod bude mimořádně sloužit ke vstupu také fanouškům se vstupenkami do sektoru 102, u kterého budou probíhat také důkladné prohlídky. Kamerový systém v Tipsport areně bude nasměrován do rizikových částí hlediště.

Kontroly při vstupu do Tipsport areny budou velmi pečlivé a časově náročnější. Návštěvníci hokejového utkání budou podrobeni namátkovým osobním prohlídkám včetně zavazadel, která u sebe budou mít, se zaměřením na zakázané předměty a pyrotechniku. Tyto kontroly budou probíhat nejen ve vstupních prostorách, ale během celého utkání i přímo uvnitř Tipsport areny, která je monitorována kamerovým systémem. Hala bude otevřena v 16.00 hodin, čili sedmdesát minut před začátkem utkání.

Z Hradce Králové pojede s fanoušky také šest pořadatelů z jeho domácích utkání. Pojedou s příznivci Mountfieldu HK a doprovodí je do Tipsport areny, kde budou dohlížet na celý zápas. Tento antikonfliktní tým bude zřetelně označen a řešit případná nedorozumění.

Někteří fanoušci Mountfieldu HK si zakoupili vstupenky na Jižní tribunu, tedy do sektorů 101 a 115, které jsou určeny pouze pro fanoušky domácího klubu. Příznivci královéhradeckého klubu nebudou pořadatelskou službou, která bude i u Jižní tribuny posílena, mezi fanoušky Pardubic z bezpečnostních důvodů vpuštěni a mohou na pokladnách Tipsport areny požádat o vrácení vstupného.

Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice věří, že fanoušci si užijí atraktivní sportovní podívanou v úžasné a korektní sportovní atmosféře, a že východočeské derby bude oslavou ledního hokeje.

Rozmístění sektorů

 

Návštěvní řád Tipsport areny

  1. Každý návštěvník zařízení a vybavení prostor Tipsport areny je povinen tyto používat tak, aby nedocházelo k jejich poškozování či jiné formě znehodnocování tohoto majetku.
  2. Na požádání pořadatele je návštěvník povinen prokázat se platnou vstupenkou.
  3. Vstupenka opravňuje návštěvníka sledovat dění v Tipsport areně pouze ze sektoru, který je na vstupence vyznačen.
  4. Při vstupu do Tipsport areny se provádí bezpečnostní prohlídky. V odůvodněných případech se tyto prohlídky provádějí i uvnitř Tipsport areny. Návštěvník je povinen tyto prohlídky strpět. Odmítnutí prohlídky může vést k zamezení vstupu.
  5. Návštěvníci jsou povinni udržovat v prostorách, kam jim je umožněn přístup čistotu a pořádek.
  6. Ve všech prostorách Tipsport areny platí obecně přísný zákaz kouření a používání otevřeného ohně.
  7. Návštěvník Tipsport areny je povinen respektovat pokyny pořadatelů, pořádkových služeb a dalších osob k tomuto účelu jmenovaných. Pořádková služba je oprávněna v případě neuposlechnutí pokynu pořadatelů návštěvníka vyvést z prostor Tipsport areny bez náhrady.
  8. Pro návštěvníky platí zákaz vnášet a požívat alkoholické nápoje nebo jiné omamné a psychotropní látky. Návštěvník pod vlivem alkoholu a uvedených látek má zákaz vstupu.
  9. Platí zákaz vnášení nápojů a potravin do hlediště.
  10. Je zakázáno vnášet a v samotných prostorách potom používat zábavnou pyrotechniku a předměty, které by mohly zapříčinit ohrožení zdraví ostatních návštěvníků nebo poškozovat vnitřní zařízení a vybavení.
  11. Platí přísný zákaz vhazovat jakékoliv předměty na ledovou nebo produkční plochu a to jak během sportovních utkání a dalších sportovně společenských akcí, tak i mimo akce.
  12. Je zakázáno fotografování a filmování v prostorách objektu bez předběžného souhlasu.
  13. Návštěvník uděluje svůj výslovný souhlas s tím, že fotografie, filmy nebo videozáznamy s jeho osobou, které jsou pořízeny v průběhu konání akce nebo v souvislosti s ní prostřednictvím jakékoliv technické metody, smějí být zhodnoceny, a to bez náhrady pro návštěvníky a bez časového nebo prostorového omezení.
  14. Návštěvník souhlasí, že fotografie, filmy nebo videozáznamy mohou být bez nároků na náhradu vysílány vnitřní projekcí v Tipsport areně.
  15. Vstup do prostor se zvířaty je zakázán.
  16. V prostorách platí zákaz ukládání jízdních kol, malých motocyklů nebo jiných přepravních prostředků.
  17. K pohybu mezi prostorami Tipsport areny je povoleno používat výhradně k tomuto účelu určených komunikací.
  18. Je povinností zjištěné závady na zařízení Tipsport areny, ohrožující bezpečnost návštěvníků a uživatelů nahlásit ihned službu konajícímu pracovníkovi obsluhy, případně službě na vrátnici.
  19. V případě poranění a ostatních úrazů musí návštěvník vyhledat ošetření, popřípadě přivolat zdravotní pomoc u služby v ošetřovně První pomoci nebo z vrátnice.
  20. Povinností návštěvníka je nalezené předměty v prostorách Tipsport areny odevzdat na vrátnici nebo u službu konajícího pracovníka, který zajistí jejich úschova a pozdější předání majiteli.
  21. Za škody, poranění nebo úrazy způsobené neopatrností nebo nedodržováním provozního řádu, jakož i pokynů odpovědných zaměstnanců, nenese vedení Městské rozvojového fondu Pardubice, a. s., odpovědnost a veškeré škody způsobené nevhodných chováním návštěvníků (nedodržováním opatření ve smyslu tohoto Návštěvního řádu) budou vymáhány a postiženy podle platných právních předpisů ČR.
  22. V případě opakovaného nedodržování ustanovení tohoto návštěvního řádu nebo jiného závažného přestupku ohrožujícího bezpečnost osob v objektu bude návštěvník vyveden z prostor MFA bez náhrady.
  23. Uvedená ustanovení návštěvního řádu jsou platná pro celý objekt Tipsport areny včetně malé haly a parkovacích prostor příslušejících k Tipsport areně.