20.01.2015
Miroslav Vraný

Sen se týmu BARTH Racing na DAKARU splnil

PARDUBICE — Velmi úspěšnou premiéru má za sebou tým BARTH Racing s jezdcem Ondřejem Klymčiwem na Rallye DAKAR 2015. Ondra si na DAKARU počínal jako zkušený jezdec a výsledkem je nejlepší místo z českých motorkářů, kteří na nejtěžší rallye světa startovali. Celkově obsadil dvacáté místo, což znamená také druhé místo mezi nováčky a osmé místo mezi amatéry. Právě umístění mezi nejlepšími dvaceti jezdci byl cíl a vlastně i sen nejen Ondry, ale samozřejmě celého týmu BARTH Racing. Tým odvedl velmi dobrou práci a měl i potřebnou dávku štěstí, která k tomuto sportu neodmyslitelně patří.

Celkově jezdec Ondřej Klymčiw absolvoval se svou motorkou KTM přes 9000 km, z nichž více než polovina byla soutěžních. Pohyboval se mezi nejlepšími jezdci na světě, kteří mají za sebou tovární týmy. Ondrovi dělal mechanika a současně i trenéra pouze jeden člověk a tím je Karel Scheder, kterému patří velké poděkování. Motorka navzdory velmi těžkým podmínkám v Jižní Americe šlapala a to díky Karlovi. Samozřejmě, že poděkování a gratulace patří také ostatním členům týmu BARTH Racing – Michalovi Burkoňovi, Josefovi Klymčiwovi a Richardovi Burkoňovi. Je to skvělý výsledek.

Zde si můžete přečíst komentář Ondry po dojetí poslední etapy: „Jsem rád, že je to za mnou. Měl jsem dnes trochu starosti s tím, abych si pohlídal tu dvacátou pozici. Byl za mnou dvě a půl minuty hodně rychlej kluk z Brazílie, takže jsem vyrážel za ním do prachu. Už v tom prachu než začlo pršet jsem ho dotáhl a předjel. Potom i toho Rumana co byl na dvaadvacátým místě.(...) Jinak shrnutí celého závodu, šlo to docela rychle, i když toho trápení bylo docela dost. A jsem rád, že jsem v cíli živej a zdravej. Bylo to chvílema docela vostrý a doufám, že na příští rok si dáme zase trošku laťku, abychom splnili cíle. Já si myslím, že jsme ho splnili, protože jsme si řekli, že bychom chtěli bejt do těch TOP20 a to se nám povedlo. Je to samozřejmě obrovský štěstí a mám z toho radost. Prostě jsme měli štěstí a těším se domů.“

Na všechny komentáře, fotografie a velmi zajímavá videa se můžete podívat na facebooku týmu BARTH Racing a také na webu www.barth-racing.cz.