17.1.2015
Jan Picka, Jan Hrabal

Mladší dorostenci oplatili prohru A týmu, jasně vyhráli v Plzni

PLZEŇ — Výborný zápas sehráli mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice na ledě Plzně. Už v první třetině rozhodli o své výhře v západočeské metropoli, které nakonec nastříleli půltucet branek. V úvodním dějství se prosadili Ondřej Matýs, Jakub Mert, Jan Svatoš a Matěj Blümel, ve druhé třetině Ondřej Machala a v závěru Juraj Rudy, který vstřelil svou první branku v této kategorii. Čtyřiatřicet pokusů indiánů lapil Tomáš Vlk.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 29. kolo, neděle 18.1.2015, ČEZ Aréna (Plzeň)

Plzeň

Dynamo Pardubice

2:6
0:4, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 47:03 Eret, 50:37 Váňa (Roubal, Hajžman) – 4:55 Matýs (Blümel), 7:31 Mert (Matýs), 11:28 Svatoš (Bucek), 12:27 Blümel (Pochobradský), 37:31 Machala (Blümel, Zahradník), 59:30 Rudy (Pochobradský, Trejbal). Rozhodčí: Bouzek – Kotyza, Šimán. Vyloučení: 6:2. Využití: 1:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:48. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:6.
Plzeň: Červenka (12:27 Pejsar) – Beneš, Čada, Houdek, Kaňák, Lokajíček, Šilhán, Staněk – Benetka, Červenka, Eret, Hajžman, Kovařík, Krýner, Krystl, Pour, Roubal, Šiška, Straka, Váňa.
Dynamo Pardubice: Vlk – Dubovči, Javůrek, Leder, Mert, Rudy, Sýkora, Trejbal – Blümel, Bucek, Černý, Hlaváček, Kaut, Machala, Matýs, Pochobradský, Svatoš, Zahradník.

Komentář

Úvodní část utkání mezi Plzni a Pardubicemi ovládli jednoznačně hosté, kteří byli rychlejší, důraznější a hlavně dávali góly. Zato indiáni byli všude o krok později, kupili chyby v rozehrávce a hostujícího gólmana Tomáše Vlka také příliš neohrozili. Východočeši se dostali do vedení již v 5. minutě zápasu. Ondřej Matýs se prezentoval pěknou individuální akcí a přesnou ranou otevřel účet duelu – 0:1. Druhý zásah přidal Jakub Mert, jenž si sjel před branku a překonal Radka Červenku podruhé – 0:2.

Indiáni dál nestíhali a zanedlouho inkasovali další branku. Domácí předvedli obrovskou hrubku při rozehrávce, puku se zmocnil Bucek, jehož střelu Červenka ještě stihl vyrazit, nicméně s pohotovou dorážkou Jana Svatoše nemohl udělat vůbec nic – 0:3.

O necelou minutu později to bylo s Plzeňskými ještě horší. Puku se zmocnil Matěj Blümel, ujel domácím obráncům a přesným blafákem do bekhendu zvýšil už na hrozivých 4:0 pro Pardubice. Po tomto gólu přepustil Červenka místo v bráně Martinu Pejsarovi.

Ve druhé části se hra mírně vyrovnala, Plzeňští se dostali do několika zajímavých šancí. Indiáni hrozili převážně z rychlých brejků. Hned dvakrát jel sám na hostujícího brankáře Vlka domácí kapitán Josef Roubal, nicméně ani jednou se mu skórovat nepodařilo. Jednou se do nájezdu probojoval i Petr Eret, ale ani on úspěšný nebyl.

Ve druhé třetině začal hlavní rozhodčí vylučovat, na trestnou lavici chodili převážně neukáznění domácí indiáni. Pardubicím se naskytla početní výhoda o dvou mužích v poli, kterou však Plzeňští skvěle ubránili.

Po dalším dobře zvládnutém oslabení zůstala Plzeň v pardubických kleštích. Hosté svého tlaku dlouho nedokázali využít, pak se však k puku dostal Ondřej Machala, který neměl problém vstřelit pátou branku Pardubic – 0:5.

Ve třetí části se prosadili také domácí. V rozmezí tří minut vstřelili dvě branky. Nejprve se parádní střelou pod víko prosadil Petr Eret – 1:5. Druhý plzeňský gól obstaral při přečíslení Ondřej Váňa, který se trefil přesně mezi betony brankáře Vlka – 2:5.

Poslední slovo však měli opět hosté. Juraj Rudy v poslední minutě využil přesilovou hru a Pardubice si z Plzně odvezly výhru 6:2.

Zápasy v sezóně

19. kolo, 27. 11. 2014
PLZ - PCE
5:7
24. kolo, 17. 12. 2014
PCE - PLZ
3:4
29. kolo, 18. 1. 2015
PLZ - PCE
2:6
34. kolo, 19. 2. 2015
PCE - PLZ
1:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube