21.12.2014
Jan Hrabal

Pardubickou ofenzívu posílí útočník Jakub Gašparovič

PARDUBICE — Útočník Jakub Gašparovič je novou posilou klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Čtyřiadvacetiletý forvard přichází na východ Čech z Dukly Trenčín s bilancí třinácti vstřelených branek a stejného počtu nahrávek v této sezoně.

Jakub Gašparovič je odchovancem trenčínského klubu, byl kapitánem slovenské reprezentace do dvaceti let na mistrovství světa juniorů na přelomu let 2009 a 2010. V minulých sezonách patřil k nejproduktivnějším hráčům Trenčína.

„Jsme rádi, že jsme Jakuba získal do našich řad. V Trenčíně dlouho hrával s Radoslavem Tyborem, statistiky i z této sezony jsou optimistické,“ řekl na adresu aktuálně sedmnáctého nejproduktivnějšího hráče slovenské Tipsport extraligy sportovní manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Dušan Salfický.

Pardubický hokejový klub uvolnil na měsíční hostování do pražské Slavie útočníka Jana Koláře. „Honza zde nedostával v posledních zápasech tolik prostoru, na který byl zvyklý. Věříme, že angažmá v prostředí, kde se mu nedávno dařilo, mu může pomoci,“ doplnil. V 29 extraligových zápasech v této sezoně vstřelil Jan Kolář tři góly a přidal čtyři asistence.

Jakub Gašparovič

  • Post: útočník
  • Datum narození: 26. února 1990
  • Výška: 182 cm
  • Hmotnost: 84 kg
  • Držení hole: levé