17.12.2014
Adam Joska

Mladší dorostenci neudrželi dvoubrankový náskok s Plzní a prohráli

PARDUBICE — I když po prvním dějství měli dva vstřelené góly k dobru, tak podruhé proti Plzni mladší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice nebodovali, se Západočechy podlehli v pardubické ČEZ Areně 3:4. Dva góly domácích vstřelil Adam Ružička, jeden přidal Michal Pochobradský.

ELIOD extraliga mladšího dorostu, 24. kolo, středa 17.12.2014, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Plzeň

3:4
2:0, 0:2, 1:2
Branky a nahrávky: 4:44 Pochobradský (Blümel, Matýs), 8:50 Ružička, 40:56 Ružička (Zahradník, Pochobradský) – 20:52 Kovařík, 21:54 Pour (Eret), 52:56 Váňa (Roubal, Kovařík), 53:24 Eret (Červenka). Rozhodčí: Padevět – Louda, Špulák. Vyloučení: 3:5, navíc Červenka (Plzeň) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 37:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2, 3:4.
Dynamo Pardubice: Jánský – Dubovči, Leder, Mert, Oliva, Rudy, Sýkora, Žouželka – Blümel, Bucek, Černý, Chára, Koffer, Matýs, Pochobradský, Ružička, Zahradník, Zeman.
Plzeň: Červenka – Beneš, Čada, Houdek, Kaňák, Lokajíček, Šilhán, Staněk – Červenka, Eret, Hejžman, Kovařík, Krýner, Krystl, Pour, Roubal, Straka, Šiška, Váňa.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří byli aktivnější než soupeř, z čehož vyplynula i první vstřelná branka. V 5. minutě sice dokázal Červenka Blümelovu střelu zneškodnit, jenže odraženého kotouče se ujal Michal Pochobradský, dopravil ho až za brankovou čáru a otevřel skóre utkání – 1:0.

O čtyři minuty později se opět prosadily Pardubice, Adam Ružička si najel z pravé strany až před brankáře a snažil se zasunout puk za jeho záda, to se mu sice nepovedlo, ale z následné dorážky už se trefou k tyčce dokázal prosadit – 2:0.

I ve zbytku první třetiny byli Východočeši aktivnější, ani jeden gólman už ale do první sirény nepustil do sítě žádný puk. V samotném závěru dvacetiminutovky se Červenkovi povedlo zlikvidovat bekhendový pokus Pochobradského ze samostatného úniku.

Druhou část zápasu začala lépe Plzeň, ve 21. minutě Žouželka fauloval při střele Kovaříka a rozhodčí nařídil trestné střílení. Vojtěch Kovařík se rozjel proti Jánskému, nejprve neznačil a střelu a poté přesným zakončením do pravého horního rohu branky snížil stav utkání na rozdíl jediného gólu – 2:1.

O minutu později už bylo vyrovnáno, Eret předal kotouč Jakubu Pourovi, jenž se prosadil pohotovou střelou nad beton Jánského – 2:2.

Ve 34. minutě nabídly Pardubice soupeři výhodu hry pět na tři, jenže ta se Plzni příliš nevydařila a její hráči si nedokázali vypracovat ani vážnější šanci.

Ve 41. minutě se Východočeši opět ujali vedení, Pochobradský poslal zpětnou přihrávku na Adama Ružičku, který sice chvíli vyčkával se střelou, ale poté se k ní odhodlal a přízemní přesilovkovou trefou propálil brankáře Červenku – 3:2.

Ve třetí třetině byla aktivnější Plzeň a tlačila se za dalším vyrovnáním. V dvaapadesáté minutě se to sice v samostatném úniku Roubalovi nepodařilo, ale minutu poté už se hosté radovali. Od Roubala se dostal puk k Ondřeji Váňovi, který ho poté nasměroval přesně do pardubické klece – 3:3.

V 54. minutě Plzeň otočila vývoj utkání, když se Petr Eret dostal do dobré střelecké pozice, kterou využil ke vstřelení rozhodující branky – 3:4.

Přestože půl minuty před třetí sirénou Pardubice odvolaly brankáře, tak ani to jim nepomohlo. Pochobradský přišel o kotouč v útočném pásmu, zmocnili se ho hostující hokejisté, kteří už si vedení uhlídali.

Zápasy v sezóně

19. kolo, 27. 11. 2014
PLZ - PCE
5:7
24. kolo, 17. 12. 2014
PCE - PLZ
3:4
29. kolo, 18. 1. 2015
PLZ - PCE
2:6
34. kolo, 19. 2. 2015
PCE - PLZ
1:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube