26.11.2014
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a Mountfield HK

Společné memorandum extraligových klubů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a Mountfield HK

DŘÍTEČ — V návaznosti na sílící agresivitu některých jednotlivců v průběhu extraligových utkání mezi oběma východočeskými kluby se ve středu 26. listopadu 2014 uskutečnilo společné jednání na neutrální půdě v Dřítči. Delegace obou klubů složené z generálních manažerů, zástupců fanoušků a pořadatelských služeb deklarují společný zájem na kultivovaném vystupování příznivců obou klubů a odsuzují jakoukoliv fyzickou, či verbální agresi vůči příznivcům soupeřova klubu.

„Vážíme si úžasné atmosféry vyprodaných zápasů východočeských derby. Chceme společně apelovat na fanoušky obou klubů, aby svou energii věnovali zejména pozitivní podpoře svého týmu a ne urážkám. Chceme, aby lední hokej byl nadále kultivovanou a bezpečnou zábavou jeho návštěvníků. Nemáme zájem o jedince, kteří jakkoliv ohrožují své okolí. Takové návštěvníky na zápasech nechceme!“ uvedl generální manažer klubu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek a doplnil: „Budou-li pokračovat excesy z předchozích vzájemných zápasů, přijmou pořadatelské služby na obou stadionech taková opatření, aby činnosti těchto individuí eliminovali.“

„Jsme samozřejmě také pro bezpečné stadiony, zejména při našich společných zápasech. Chceme, aby k nám do ochozů chodili fanoušci všech věkových kategorií včetně rodin s dětmi, a proto je pro nás zajištění bezpečnosti naprostou prioritou,“ nechal se slyšet generální manažer klubu Mountfield HK Aleš Kmoníček. „Náš klub proto apeluje na všechny fanoušky, kteří navštěvují tato derby, aby se zdrželi jakéhokoliv nevhodného chování, které by mohlo narušit pořádek na stadionech a pevně věříme, že si všichni společně vychutnáme tato ojedinělá sportovní utkání,“ navázal.

„Vzhledem k nastalé situaci a možnosti vyhrocení zápasů přes únosné hranice se i FANCLUBHCHK 2007 připojuje k níže zmíněným návrhům a vyzývá všechny fanoušky, aby ve vyhrocených chvílích utkání udrželi nervy na uzdě a s respektem ke svému okolí vychutnávali výjimečnou atmosféru východočeského derby a podpořili svůj tým hlasivkami,“ uvedl za královéhradecké fanoušky Michal Sochor.

Zdeněk Válek, šéf nově vzniklého sdružení Dynamo fans, navázal: „Vzájemné zápasy vnímáme výjimečně. Jsme rádi, že v dosavadních šesti utkáních bylo vždy vyprodáno. Věříme, že další vzájemná střetnutí budou probíhat v kultivovaném prostředí a budou především oslavou ledního hokeje.“

Výsledkem jednání jsou i konkrétní opatření týkající se následujících dvou utkání v letošní sezoně:

  1. S fankluby obou týmů bude na utkání na stadion soupeře antikonfliktní tým z řad pořadatelů hostujícího klubu, který bude komunikovat s vlastními fanoušky. Bude připraven předcházet případným konfliktům.
  2. Již příští zápas v Hradci Králové bude připravena pro fanoušky Pardubic kyvadlová doprava z nádraží přímo na stadion a zpět k zamezení případným potyčkám na cestě mezi stadionem a nádraží. V případě, že se opatření osvědčí, bude aplikováno v Pardubicích.
  3. V Pardubicích bude na příští derby rozšířen sektor určený pro příznivce Mountfieldu HK a pardubický klub nabídne svým majitelům permanentek adekvátní náhradu – vstupenky do jiných sektorů.
  4. V oblasti marketingu budou oba kluby úzce spolupracovat na společném projektu propagace derby.

Kluby @hcpce a @mountfieldhk přijaly společnou deklaraci ohledně derby, aby se odehrávala v kultivované atmosféře.

Fotka zveřejněná uživatelem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice (@hcpce),