16.11.2014
Jan Hrabal

Junioři v pondělí nastoupí proti Kometě Brno v Chocni

PARDUBICE/CHOCEŇ — Pondělní sváteční duel extraligových juniorů HC ČSOB Pojišťovna Pardubice neuvidí pardubická ČEZ Arena, pardubičtí mladíci nastoupí proti Kometě Brno v pondělí 17. listopadu 2014 od 17.00 hodin na zimním stadionu v Chocni. Zápasu bude předcházet autogramiáda hráčů A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Tři hráči juniorského týmu pravidelně nastupují v Tipsport extralize. Pardubický hokejový klub se může pochlubit rekordním počtem reprezentantů v mládežnických výběrech České republiky a Slovenska. „Naším hlavním cílem práce s mládeží je vychování co nejvyššího počtu hráčů pro A tým. Hodně spolupracujeme se sportovním manažerem Dušanem Salfickým. Fakt, že jsme v minulém týdnu měli na reprezentačních srazech dohromady patnáct hráčů, což je nejvíce ze všech klubů, potvrzuje, že jdeme po správné cestě,“ řekl sportovní ředitel mládeže HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Pavel Rohlík.

Pro propagaci mládežnického hokeje se klub rozhodl odehrát juniorské extraligové utkání mimo svou halu. „Zvolili jsme Choceň, která je blízko Pardubic a odkud pochází i řada kvalitních hokejistů, jmenujme třeba Jiřího Půhoného ze současného A mužstva. Věříme, že nejen místní fanoušci zaplní místní stadion a vytvoří našim hráčům nádherné sportovní prostředí. Místní oddíl nám vyšel vstříc s pořádáním tohoto utkání, za což mu děkujeme. Dohromady jsme připravili zajímavý doprovodný program,“ pokračoval Pavel Rohlík.

Hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna Pardubice úzce spolupracuje s oddíly v regionu. „Pořádáme semináře a školení pro trenéry z okolí. Spolupráce je oboustranně prospěšná. Snažíme se předávat si vzájemně zkušenosti a obohacovat se v tréninkových procesech,“ řekl.

Už v 16.00 hodin začne autogramiáda hokejistů A týmu HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, zápas, který zahájí slavnostní buly, má začátek stanovený o šedesát minut později. První přestávku obohatí nejmenší choceňské naděje v utkání minihokeje, během druhé pauzy se diváci mohou těšit na zhlédnutí modelového zápasu v kin balu. „Po skončení utkání dojde k vyhlášení nejlepších hráčů z obou týmů, poté pořídíme společnou fotografii obou mužstev a rozhodčích,“ doplnil sportovní ředitel. Podle odhadů zástupců choceňského klubu by na zápas mohlo dorazit nejméně pět set diváků, vstupné činí třicet korun.

Pardubičtí junioři se na utkání v Chocni těší. „Zápasy s Kometou Brno jsou vždy velmi prestižní. Věřím, že odehrajeme kvalitní duel a potěšíme choceňské publikum. Naším cílem je zvítězit a posílit své postavení v elitní osmičce,“ uvedl trenér Marek Zadina, který vede juniorský tým spolu se svým někdejším parťákem z jednoho útoku Richardem Králem.

„Zápasy v juniorské extralize přináší také velmi zajímavé zápasy, které jsou kvalitativně určitě srovnatelné s druhou hokejovou ligou. Kluci se budou chtít vytáhnout, zvláště když tuší, že by mohla dorazit pěkná návštěva,“ doplnil Marek Zadina.