09.02.2007
Jan Hrabal, fotografie www.volareza.cz

Zimní soustředění se povedlo, splnilo svůj účel

Téměř celý pracovní týden, tedy od nedělního večera do včerejška strávili hokejisté HC Moeller Pardubice na zimním soustředění ve Špindlerově Mlýně. Ve Vojenské zotavovně Bedřichov si odpočinuli od každodenního hokejového shonu, vyčistili hlavy a nabrali potřebné síly pro blížící se závěr sezony, kterým jsou poslední čtyři kola základní části a navazující vyřazovací boje. „Kluci to pojali výborně. Měli jsme velmi kvalitní podmínky pro trénink, oddych a regeneraci,“ ohlédl se za posledními dny strávenými v Krkonoších pardubický trenér Miloš Říha. Ten už dnes dopoledne vedl trénink na ledě ve velké hale ČEZ Areny.

Vojenská zotavovna nabídla pardubickým hokejistům velmi bohaté možnosti na trénink a následný odpočinek. Dopoledne trávili hráči na běžkách, někteří přezuli na sjezdové lyže odpoledne. Večery byly vyhrazeny pro rehabilitaci.

„Pracovali jsme také na kondičních prvcích, i tak to nebylo pro hráče až tak namáhavé. Byl to jiný pohyb. Podmínky a možnosti byly výborné,“ řekl Miloš Říha.

V areálu si mohli hráči HC Moeller Pardubice také zaplavat v bazénu, nebo vyřádit se na vodních atrakcích.

„Hlavně jsme využívali možností regenerace. Plavat jsme mohli chodit kdykoliv, možností jsme měli spoustu. Kluci využívali hlavně vířivky, masáže a saunu. Na tobogánu jsem ale nikoho neviděl,“ pousmál se pardubický kouč.

Všichni si přivezli z Krkonoš pohodovou náladu. Však to také bylo vidět na pátečním dopoledním tréninku. Mnoho herních situací bylo zakončeno úsměvy, v ČEZ Areně panovala výborná nálada. Všem zvyšoval radost i návrat Tomáše Blažka a Jana Starého do sestavy. Oba trénovali v zeleném dresu společně s Petrem Koukalem.

Naopak mimo hru zůstává Jan Kolář, který nedohrál poslední extraligové utkání s Libercem, a Jaroslav Koma, jenž nedokončil středeční prvoligový zápas v Hradci Králové proti Mladé Bolelsavi „Honza Kolář měl vykloubené rameno, má fixaci. Čekáme čtrnáct dní na rozhodnutí, co bude a jak dál. Pak bude Honza moci začít trénovat a po měsíci hrát,“ upřesnil pardubický trenér.

„U Jardy Komy to vypadá, že má naražené koleno. Musíme počkat, až otok odejde. Po vyšetření na magnetické rezonanci budeme vědět podrobnosti, jestli je to vaz, nebo něco jiného,“ doplnil Miloš Říha.