06.02.2007
Jan Hrabal, fotografie www.volareza.cz

Hokejisté se na závěr sezony připravují v Bedřichově

Reprezentační povinnosti si vyžádaly poslední přestávku v této extraligové sezoně. Příští týden ve středu vypukne závěrečný díl základní části, na který naváže play off. Hokejisté HC Moeller Pardubice, aktuálně třetího týmu tabulky O2 extraligy, se na závěr soutěžního ročníku připravují v Krkonoších. Čerstvý vzduch a horské prostředí by měly pomoci vyčistit hlavy před psychicky náročnými boji a pomoci Pardubickým vyzdravit se z všelijakých zdravotních neduhů. Vojenská zotavovna Bedřichov nabízí hráčům ideální podmínky, trenéři připravili svým svěřencům bohatý sportovní program.

„Na vojenské zotavovně ve Špindlerově Mlýně jsou vynikající podmínky pro regeneraci. Je to ideální místo pro přípravu na závěr sezony,“ soudí pardubický trenér Miloš Říha. Sraz měli hráči v Krkonoších v neděli večer, zpátky v Pardubicích budou v závěru pracovního týdne.

„V pátek dopoledne už budeme mít klasický trénink na ledě. Na sobotu dostanou kluci volno, zpátky se sejdeme v neděli večer,“ přibližuje program po skončení zimního pobytu.

Program na vlastním zimním soustředění je rozmanitý. „Chceme být hodně venku, vyčistit si hlavy po psychické stránce a aby z nás spadla viróza, která se honí kabinou,“ upřesňuje Miloš Říha s tím, že dopoledne nabírají hokejisté kondici na běžkách, odpoledne je program volnější: lyžování na sjezdovce nebo fotbal.

Zázemí na vojenské zotavovně je velice rozmanité. Hlavně večer přijde vhod… „To na nás čeká posilovna, tělocvična a hlavně regenerace,“ doplňuje Miloš Říha.

Na soustředění se těší také gólman Ján Lašák, jenž věří, že se v Krkonoších vyléčí před klíčovou fází sezony. „Hlavně se tam chci dát do pořádku, budu mít dostatek času se vyležet,“ prohlásil před odjezdem.

Odpoledne budou moci hráči nazout „přaskáče“ a vyrazit na sjezdovky. „Uvidíme, zda vyjedu. Záleží na tom, jak se budu cítit. Mám problémy se zády plus k tomu přišla ta choroba. Poprvé jsem ze zdravotních důvodů omluvil z reprezentace. Musím využít čas a dát se do pořádku na sezonu, která začne,“ doplnil.

Vojenská zotavovna Bedřichov se nachází v centru Krkonošského národního parku ve Špindlerově Mlýně, který je právem považován za nejkomfortnější lyžařské středisko v České republice.

Na pokojích mají hokejisté k dispozici také barevnou televizi s vlastním satelitním rozvodem, nebo třeba lednici. Hráči také mohou využít internetovou kavárnu.

Sportovní vyžití je také velmi rozmanité. Vyjma spousty možností pro zimní sporty v okolí nabízí areál krytý pětadvacetimetrový bazén s vodními atrakcemi, dvě sauny, tělocvičnu, dva kurty na squash, posilovnu, vířivky, hydrobox, nebo například vnitřní tenisovou halu.