21.09.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Děkovačka je spontánní, usmíval se Tomáš Halász

PARDUBICE — Vítěznou premiéru v extraligovém dresu Pardubic prožil brankář Tomáš Halász. Proti Olomouci, kde v posledních dvou sezonách působil, vytáhl čtyřiadvacet úspěšných zákroků. I díky němu Východočeši zdolali nováčka 3:1, po skončení utkání skandovali jeho jméno oba fanouškovské tábory, o radost z výhry se podělil gymnastickým skokem při závěrečné děkovačce.

„Byl to velmi těžký zápas, nemohl jsem se do něj dostat tak, jak jsem si představoval. V první třetině vystřelila Olomouc asi poprvé až v 19. minutě… Ve druhé jsem inkasoval z první šance, hra se obrátila, měli tam přesilovky. Ani v nich ale Hanáci nevystřelili, nemohl jsem si sáhnout na puk, zapotit se a zahřát, zkrátka se do toho dostat. Chválabohu jsme zápas zvládli a vyhráli,“ řekl po skončení zápasu gólman, který přišel na východ Čech právě z Olomouce.

Po skončení utkání se podělil o radost s fanoušky obou týmů, olomoučtí na něj nezapomněli a také vyvolali jeho jméno. Proti Jižní tribuně skočil přímo do brány. „Bylo to spontánní, vždy záleží na náladě a výsledku. Nechme se překvapit, co bude dál, až bude další možnost,“ řekl pro klubový YouTube kanál.