20.9.2014
Miroslav Mayer, Jan Hrabal

Starší dorostenci jsou stoprocentní, vyhráli i v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Čtyři zápasy – dvanáct získaných bodů. Extraligovou sezonu rozjeli starší dorostenci HC ČSOB Pojišťovna Pardubice výborně. Po páteční výhře v Písku dokázali zvítězit také na ledě Českých Budějovic. V Budvar aréně sice pardubičtí mladíci prohrávali, ale pak čtyřmi góly v řadě otočili zápas a nabyté vedení si nenechali vzít. Třemi body se blýskl obránce Ondřej Vála (1+2), po dvou (vždy 1+1) získali Filip Zadina, Adam Ružička a Jakub Martinec. Brankář Patrik Červený pochytal 35 střel Motoru.

RAKO extraliga staršího dorostu, 6. kolo, sobota 20.9.2014, Budvar aréna

České Budějovice

Dynamo Pardubice

3:5
1:1, 1:3, 1:1
Branky a nahrávky: 16:12 Bahula, 39:39 Bahula (Šulek, Doktor), 57:50 Vráblík (Šulek) – 19:14 Voženílek (Jajcay, Boček), 30:41 Martinec (Vála, Rudy), 31:40 Zadina (Vála, Ružička), 34:59 Ružička (Zadina), 59:42 Vála (Martinec). Rozhodčí: Slavík – Mertl, Samuel. Vyloučení: 3:9. Využití: 1:2. Diváci: 34. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:5.
České Budějovice: Kváča – Kadlec, Kachyňa, Farka, Kubeš, Benda, Tintěra, Švagr – Bláha, Pánek, Schmidmayer, Vráblík, Jiřinec, Šulek, Bahula, Doktor, Pospíšil, Mašek.
Dynamo Pardubice: Červený – Faltys, Rudy, Horyna, Kučera, Vála, Boček – Krejčík, Petrus, Roubal, Zadina, Dušek, Voženílek, Jajcay, Ružička, Martinec.

Komentář

Domácí se svého soupeře nezalekli a tak byla k vidění hodně povedená třetina. Hrálo se ve velkém tempu a obě mužstva hrála zodpovědně. První velkou šanci měl tak až Erik Bahula, který si svým důrazem sám vybojoval puk a pak orazítkoval tyčku. Nakonec se první dočkali Jihočeši. Jakub Doktor napřáhl od mantinelu a prostřelil Červeného – 1:0.

Hosté dokázali odpovědět až těsně před koncem třetiny, když přesilovku dokázal využít David Voženílek – 1:1.

Druhá třetina byla hodně zajímavá. Hosté byli trpěliví a dočkali se obratu utkání. Udělili domácím lekci z využití přesilovek. Proměnili totiž i svoji druhou v zápase a to díky Jakubu Martincovi – 1:2.

Domácí se ještě nestačili ani oklepat a už to bylo 1:3. Filip Zadina trefil nad lapačku Kváči a domácí trenér si musel vzít time.

Moc to nepomohlo, neboť Adam Ružička a projel mezi domácími jako na přehlídce. Kváča se jen díval, jak trefuje do branky – 1:4. Parduický věkem mladší dorostenec se poprvé úspěšně trefil o kategorii výše. To už bylo pro Českobudějovické zlé, navíc opět nevyužili další přesilovku.

Snížení se nakonec Jihočeši dočkali. Trenér Formánek totiž při další přesilovce odvolal Kváču a vytvořil tak situaci šest na čtyři. Tento riskantní krok vyšel. Před Červeným se dokázal zorientovat Erik Bahula a dal tak svému týmu naději do třetího dějství – 2:4.

Jihočeši do třetí části nastoupili s odhodláním ještě se o výsledek poprat a bylo to vidět. Vypracovali si šance, ale Pardubice se s jejich tlakem popasovaly. Hosté vyráželi do protiútoků, navíc se jim dařilo narušit domácí rozehrávku. Tlak Jihočechů sílil a hosté sáhli i po oddechovém času.

Na konto domácího celku přibývali jen přesilové hry, které hosté výborně bránili. Snížení se domácí nakonec dočkali při další hře bez brankáře, když se přesně trefil Natan Vráblík – 3:4.

Domácí i nadále hráli bez brankáře a tentokrát už jim to bylo osudné. Tečku za zápasem totiž udělal Ondřej Vála, který vybojoval puk a trefil prázdnou branku – 3:5.

Zápasy v sezóně

6. kolo, 20. 9. 2014
CEB - PCE
3:5
13. kolo, 17. 10. 2014
PCE - CEB
6:2
20. kolo, 14. 11. 2014
CEB - PCE
3:4p
27. kolo, 5. 12. 2014
PCE - CEB
3:5

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube