12.07.2006
(HoH)

Kádr není uzavřen, zúžena bude obrana

Prozatím čtyři nové tváře do kádru získal pardubický hokejový klub. Obranu vyztužili dva navrátilci z Ruska – Aleš Píša a Martin Čech. Útočné síly Moelleru vyplnili dva zkušení extraligoví borci – Dušan Andrašovský a Zdeněk Ondřej. „Přivedli jsme hráče na posty, kam jsme potřebovali. Trápilo nás obsazení levých křídel, vhodně jsme doplnili místa u obránců,“ pozitivně hodnotí dosavadní příchody generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

Dnes široký kádr dává trenérům mnoho možností k práci poté, až se hráči sjedou z dovolených a začnou se připravovat na novou sezonu na ledě. „V obraně máme docela přetlak. Proto předem říkám, že minimálně jeden obránce bude muset odejít. A to ještě nemáme vyjádření Tomáše Mojžíše…“ říká pardubický manažer. Podle něj k zúžení dojde před odjezdem na turnaj ve Finsku na přelomu srpna a září.

„Nenašli jsme pod Kunětickou horou zlatou žílu, abychom si mohli dovolit vše. Jsme závislí na našich obchodních partnerech. I tak si ale myslím, že pardubický fanoušek nebude okraden. Přivedli jsme sem kvalitní hokejisty,“ pokračuje Zbyněk Kusý.

Už podle dřívějších vyjádření bude vedení klubu po trenérech chtít, aby do kádru A mužstva zapracovali mladé talenty z juniorky. „Počítáme s tím, že čtvrtá a pátá pětka by se měla skládat z těchto hráčů,“ prohlašuje manažer Kusý.

Se současně širokým kádrem bude trenérská dvojice Miloš Říha – Pavel Rohlík pracovat zhruba do poloviny srpna. „Jsme dohodnuti s Hradcem Králové, že do 16. srpna se rozhodneme, které hráče jim uvolníme na hostování. Se vzájemnou spoluprací jsme přes některá škobrtnutí spokojeni. Z Hradce Králové, které je významným hokejovým městem a kde vyrostla řada kvalitních hokejistů, se nám vrací extraligoví hráči,“ říká pardubický manažer.

Klub podle něj bude spolupracovat na hostování i s dalšími prvoligovými celky – Chomutovem a Havlíčkovým Brodem, který se po několika letech do nejvyšší hokejové soutěže vrací. „Máme s těmito kluby předjednanou dohodu. Pro naše mladé hráče je výhodné, aby hráli seniorskou soutěž,“ dodává Zbyněk Kusý.