17.08.2014
Jan Hrabal

VIDEO: Těšíme se, až vypukne extraliga, říká Richard Král

PARDUBICE — Jako první se vrhnou do mistrovské sezony junioři HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. NOEN extraliga juniorů začíná už v pondělí 18. srpna 2014, kdy Východočeši hrají na ledě pražské Slavie, o den později zavítají na led jejího rivala do Tipsport areny. Po boku Marka Zadiny trénuje mladé hráče Richard Král, který ještě v minulé sezoně válel v polské nejvyšší soutěži.

„Všichni se moc těšíme, až to začne. Přípravu nikdo moc nemusí, takže jsme rádi, že už v pondělí všechno vypukne. Letní příprava bývala delší, ale z důvodu dřívějšího začátku mistrovské soutěže jsme ji smrskli,“ řekl Richard Král.

Podle něj se mančaft může opřít o výbornou partu. „Přišlo pár nových hráčů, ale to si sedne. Věřím, že to bude fungovat, vyhráli jsme většinu zápasů v přípravě, ale herně to nebylo takové, jak si představujeme. Časem to určitě dostaneme do stádia, kdy budeme všichni spokojeni,“ poznamenal pardubický odchovanec, který většinu extraligových zápasů odehrál za Třinec.

Richard Král si navyká na novou roli po ukončení aktivní hráčské kariéry. „Všechno je v pohodě, měsíc uplynul, během týdne jsem poznal všechny hráče, dostal jsem se do toho celkem rychle, dost mi pomohli Pavel Rohlík a Marek Zadina. Snažím se klukům předávat co nejvíce zkušeností z ještě nedávné aktivní kariéry. Marek řídí většinu tréninků, má vše na starosti, při hře vede útočníky a já obránce,“ prohlásil pro klubový YouTube kanál.

Fotogalerie